Squid Game heeft bizar veel Emmy-nominaties

News
woensdag, 13 juli 2022 om 10:15
squidgame unit 103 1280 1f1632989158
Dat de Netflix-serie Squid Game razend populair is, mag inmiddeld duidelijk zijn. Ook bij de Emmy’s is dat weer eens gebleken. De Netflix-serie is namelijk in maar liefst veertien categorieën genomineerd.
Wellicht de belangrijkste Emmy-nominatie voor Squid Game is die voor Outstanding Drama Series. Dat is natuurlijk een prestigieuze Emmy om kans op te maken, maar het is ook nog eens bijzonder dat Squid Game genomineerd is. Het is namelijk voor het eerst dat een niet-Engelstalige serie een nominatie in deze categorie heeft gekregen. De competitie van onder andere Better Call Saul, Euphoria, Ozark en Stranger Things 4 bestaat ook geheel uit Engelstalige producties.
Ook als Squid Game niet wordt uitgeroepen tot beste dramaserie, is de kans groot dat hij alsnog prijzen in de wacht sleept. Veel castleden zijn bijvoorbeeld genomineerd voor hun spel in de serie, waaronder hoofdrolspeler Lee Jung-jae. Ook bedenker Hwang Dong-hyuk is genomineerd, maar dan voor zijn schrijven aan de serie.
Of de serie één of meerdere van zijn veertien nominaties weet te verzilveren gaan we binnen niet al te lange tijd zien. De Emmy-winnaars worden namelijk in september al bekendgemaakt. Om precies te zijn horen we het op 12 september.

Squid Game seizoen 2 komt eraan

Het was al lang onofficieel bekend, maar Netflix heeft onlangs bekendgemaakt dat Squid Game seizoen 2 groen licht heeft. Een datum voor het nieuwe seizoen is er nog niet, maar Hwang Dong-hyuk heeft al wat namen genoemd van personen die we terug gaan zien. In de tussentijd werkt Netflix ook aan een realityserie waarin je zelf mee kunt doen aan Squid Game.