The Quarry en Until Dawn ontwikkelaar overgenomen door Nordisk Games

News
woensdag, 13 juli 2022 om 10:45
the quarry 03 1f1655239698
Supermassive Games, de studio die zich specialiseert in het maken van verhalende horror games, heeft een nieuwe eigenaar gekregen. De ontwikkelaar van onder andere The Quarry en Until Dawn is namelijk overgenomen door Nordisk Games.
Nordisk Games heeft al langere tijd interesse getoond in Supermassive Games. Vorig jaar maart heeft het Deense bedrijf namelijk een aandeel van maar liefst 30,7 procent gekocht in de ontwikkelaar, dat meldt Gamesindustry.biz.
Dat aandeel is nu dus flink uitgebreid, want Nordisk Games zegt in een blogpost dat het nu de studio helemaal heeft overgenomen. Supermassive Games heeft dat niet veel later bevestigd door middel van een tweet.
De CEO van Supermassive Games, Pete Samuels, zegt dat hij uitkijkt naar een nog grotere samenwerking met Nordisk, na de positieve ervaring van het afgelopen jaar.

"Na zo'n positieve ervaring in het afgelopen jaar was het geen moeilijke beslissing toen Nordisk Games wilde onderzoeken of ze hun investering konden verhogen. We hebben een opwindende en ambitieuze groeistrategie voor Supermassive Games en het eigendom van Nordisk Games versterkt dat alleen maar. Ik ben erg enthousiast over waar de zekerheid die dit partnerschap biedt ons de volgende keer zal brengen."

Meester op het gebied van horror

Waar Supermassive Games is begonnen als een ontwikkelaar dat eerst meehielp aan grotere franchises, zoals LittleBigPlanet en Killzone, heeft het haar expertise ontdekt in 2015. Toen kwam de studio namelijk met Until Dawn, een game die meer een soort interactieve film is, waarbij de acties van de speler sterk het verloop van het verhaal beïnvloeden.
Sindsdien is de ontwikkelaar voornamelijk bezig geweest met spannende horror games. Zo zijn er drie games uitgekomen in The Dark Pictures Anthology en eerder dit jaar is The Quarry uitgekomen. Liefhebbers van spannende games kunnen later in 2022 ook nog uitkijken naar The Devil in Me, de volgende game in The Dark Pictures Anthology-reeks.