Square Enix maakt Final Fantasy 7 Rebirth documentaire

News
donderdag, 28 maart 2024 om 12:30
final fantasy vii rebirthf1655448615
Een remake van een geliefde game is vaak een risico. Gelukkig gooit Square Enix hoge ogen met Final Fantasy 7 Remake en Rebirth. Nu geeft de ontwikkelaar ook een kijkje achter de schermen van Rebirth met een nieuwe documentaire.
Final Fantasy-fans kunnen erg genieten van Final Fantasy 7 Rebirth. De game is flink uitgebreid ten opzichte van het origineel. Wie benieuwd is naar hoe een remake als deze wordt benaderd, kan nu een documentaire kijken.
De eerste aflevering van Inside Final Fantasy 7 Rebirth is nu te zien op het YouTube kanaal van PlayStation. Deze heet Shaping the World en gaat over hoe de ontwikkelaars de map van de originele game hebben omgetoverd tot de enorme wereld van Rebirth. Onder andere regisseurs Tetsuya Nomura en Naoki Hamaguchi komen aan het woord. Wanneer de rest van de documentaire verschijnt is niet bekend.
De makers van Final Fantasy 7 Remake en Rebirth hebben buiten de documentaire ook al het een en ander laten doorschemeren over de ontwikkeling van de games. Zo werd onlangs onthuld dat Cloud in Remake voor de helft uit haar bestaat. In Rebirth zit een easter egg die de ontwikkelaars zelf niet begrijpen en een groot deel van de spelers waarschijnlijk nooit was opgevallen.

Ontwikkeling Final Fantasy 7 Rebirth sequel al begonnen

Inmiddels heeft het remake-project van Final Fantasy 7 al twee games opgeleverd. Maar daarmee is nog steeds niet het hele verhaal verteld. Er komt een derde game, waarvan de ontwikkeling al is begonnen en die we dus hopelijk over een paar jaar kunnen verwachten.