Jack Black snapt niet waarom er nog geen GTA-film is gemaakt

News
donderdag, 28 maart 2024 om 12:00
grand theft auto vi trailer gta 6f1701793438
Game-verfilmingen zijn momenteel helemaal hot. Jack Black is alleen verbaasd waarom er nog geen film is gemaakt van één van de games van Rockstar, zoals GTA of Red Dead Redemption.
Dat een verfilming van een game tegenwoordig een groot succes kan zijn, dat heeft The Super Mario Bros. Movie wel bewezen. Het project van Nintendo en Illumination Studios heeft namelijk meer dan een miljard dollar in het laatje gebracht. Recent is dan ook een sequel op de film aangekondigd en dat is niet de enige game-verfilming die in productie is. Zo is er een Borderlands-film in de maak en wordt er zelfs gewerkt aan een verfilming van The Sims.
Jack Black, die niet alleen in The Super Mario Bros. Movie zit als Bowser maar ook in de Borderlands-film als Claptrap, is alleen wel iets vreemds opgevallen. De acteur en muzikant vindt het namelijk onbegrijpelijk dat er nog geen film is gemaakt van een Rockstar game, zo laat hij weten in gesprek met Total Film.

“Ik kan niet geloven dat ze nog niet begonnen zijn met het maken van een film van een van de Rockstar Games - Grand Theft Auto, maar vooral Red Dead Redemption. Die dingen zijn al net films, weet je?”

Veel sterren in Rockstar games

Volgens Black komt het mogelijk doordat Rockstar er al zo’n filmische ervaring van heeft gemaakt. Dat als een game ‘al halverwege is met het vertellen zulke verhalen’, dat het mogelijk niet nodig is om er een film van te maken.
Voor de games werkt Rockstar ook al lang samen met grote namen uit Hollywood. In GTA: Vice City heeft de ontwikkelaar bijvoorbeeld samengewerkt met onder andere Ray Liotta, Burt Reynolds, Danny Trejo, Dennis Hopper, Kevin McKidd, Gary Busey, Danny Dyer, Tom Sizemore en Kevin Fichtner. Een flinke lijst aan namen die groot genoeg is om een Hollywood-productie mee te vullen.