Final Fantasy 7 Rebirth sequel al in ontwikkeling

News
maandag, 19 februari 2024 om 14:30
final fantasy vii rebirth charactersf1706797913
Als je Final Fantasy 7 een remake geeft, kun je dat maar beter grondig aanpakken. Dat lijkt Square Enix te hebben gedacht, want zelfs met twee games is de remake nog niet af. Het derde deel is gelukkig al in ontwikkeling, zo blijkt.
In 1997 waren veel spelers verbaasd toen Final Fantasy 7 veel groter bleek dan alleen Midgar. Maar Final Fantasy 7 Remake beperkte zich juist tot die stad en vervolgt het verhaal in Final Fantasy 7 Rebirth. Een derde deel moet het verhaal compleet maken, maar het is nog niet bekend hoe die game gaat heten of wanneer hij uitkomt.
Toch is er goed nieuws over de game: hij is namelijk al in ontwikkeling. Dat heeft YouTuber Julien Chièze te horen gekregen van Final Fantasy 7 Rebirth-regisseur Naoki Hamaguchi. Hamaguchi kan alleen nog niet veel zeggen over hoe ver het derde deel nu is in de ontwikkeling.
Wel laat hij weten dat er voortgang is geboekt met het script en dat er over sommige ontwikkelingen flink wordt nagedacht. Hoe het nu gaat met de derde game zou ongeveer overeenkomen met hoe het ging met Rebirth toen Remake in 2020 bijna in de winkel lag. Hopelijk betekent dat dat ook het derde deel binnen vier jaar uitkomt.

Wanneer is de release van Final Fantasy 7 Rebirth?

Voor veel spelers is het natuurlijk nog wat vroeg om al te denken aan de derde game in de remake-trilogie. Rebirth moet namelijk nog uitkomen en de meeste mensen zullen niet binnen een dag klaar zijn met die game. Final Fantasy 7 Rebirth ligt op 29 februari in de winkel voor PS5.