Spraakberichten op WhatsApp kunnen nu worden teruggeluisterd

News
vrijdag, 17 december 2021 om 16:30
whatsappf1631522124
Voordat je een spraakopname verstuurd op WhatsApp kan je deze nu eerst terugluisteren, voordat hij wordt verstuurd. Voorheen werden spraakopnames altijd direct verstuurd, tenzij je ze tijdens het opnemen verwijderde. Nu kunnen gebruikers hun spraakopname eerst terugluisteren voordat ze hem versturen.
Om gebruik te maken van de functie, veeg je tijdens het maken van een spraakbericht omhoog vanaf de opnameknop. Onder in het scherm zie je dan in beeld een knop waarmee je de opname kan stoppen of terugluisteren. De functie werkt volgens WhatsApp op iOS, Android en op de PC.
De functie werd een paar maanden geleden al ontdekt in de bètaversie van WhatsApp, maar toen leek het erop dat opnames in verschillende delen opgenomen kon worden, door tussendoor te pauzeren. Nu de functie is uitgerold lijkt dit niet zo te zijn. Na het stoppen van de opname kan je hem niet meer hervatten.

Veranderingen 'Laatst gezien'-status

Eerder deze week kwam WhatsApp al een nieuwe functie voor de ‘Laatst gezien’-status. WhatsApp heeft namelijk een privacywijziging doorgevoerd om te voorkomen dat mensen op het platform kunnen zien wanneer iemand voor het laatst online is zonder ooit met die persoon gechat te hebben. Door een nieuwe privacy- en beveilingsfunctie kun je voorkomen dat mensen waarmee je nog nooit hebt gepraat je ‘Laatst gezien’ niet kunnen zien, of dat je online bent op de app.
Daarnaast kunnen gebruikers binnenkort ook hun eigen stickers maken in WhatsApp zelf. Nu moet je dat nog dien via andere programma’s. Wanneer de functie voor iedereen beschikbaar zal zijn, is alleen nog niet bekend.

Populair Nieuws