WhatsApp komt met nieuwe privacy-optie om je te beschermen tegen vreemden

News
dinsdag, 14 december 2021 om 12:30
2021 06 24 whatsapp 1f1630919119
De laatste tijd is WhatsApp druk aan het werk om de privacy van haar gebruikers beter te beschermen. Daar komt binnenkort nog een extra laag bij, want WhatsApp zal je ‘Laatst gezien’-status automatisch verbergen voor vreemden.
Dankzij social media staan we altijd in contact met elkaar, wat veel voordelen, maar ook de nodige nadelen met zich meebrengt. Van veel mensen ligt het digitale leven namelijk open en bloot op straat en kunnen bijvoorbeeld werkgevers nog jaren later jouw gênante foto’s op Facebook vinden.
WhatsApp probeert daarom de privacy van haar gebruikers steeds beter te beschermen. Volgens WABetaInfo komt daar binnenkort een nieuwe laag beveiliging bij. Momenteel stelt WhatsApp namelijk automatisch in dat iedereen kan zien wanneer je voor het laatste online bent geweest. Met de update moet die optie automatisch aangepast worden voor nieuwe gebruikers, zodat alleen mensen die je in je contactenlijst hebt staan of die je op WhatsApp hebt toegevoegd je status kunnen zien.
Het is ook mogelijk om iemand op de lijst van ‘vertrouwde personen’ te zetten door simpelweg contact met elkaar te hebben op WhatsApp, zonder diegene toe te voegen aan je contactenlijst. Wanneer je één bericht naar iemand stuurt, dan zal die persoon automatisch als bekend worden aangevinkt.

Meer veranderingen voor WhatsApp

Zoals gezegd werkt WhatsApp al langer flink door om de chatdienst steeds veiliger te maken. Deze aanpassing is dan ook zeker niet de enige verandering die gebruikers de afgelopen tijd hebben voorbij zien komen of in de nabije toekomst kunnen verwachten. Zo kan je nu een ‘houdbaarheidsdatum’ op al je berichten zetten en zal het tijdslimiet om individuele berichten te verwijderen komen te vervallen.