WhatsApp laat je binnenkort stickers maken binnen de app

News
woensdag, 24 november 2021 om 16:30
whatsappf1593000231
Stickers zijn een populair alternatief voor de emoji's op WhatsApp. Het enige nadeel is dat je stickers niet kan maken in WhatsApp zelf maar via andere programma's moet maken, gelukkig komt hier nu verandering in. De bètaversie van WhatsApp heeft namelijk haar eigen sticker-functie.
Mukal Sharma heeft op Twitter gedeeld dat er in de bètaversie van WhatsApp een nieuwe knop zit, met deze knop kun je je eigen stickers maken binnen de app. Android Authority heeft bevestigd dat deze functie werkt, maar voor nu alleen te gebruiken is via de desktop-versie van WhatsApp.
Gebruikers kunnen een foto naar keuze uploaden om daar een sticker van te maken. Er zijn aangepaste tools waarmee je bijvoorbeeld tekst kan toevoegen om je sticker nog grappiger of persoonlijker te maken.
Op dit moment kan je alleen stickers maken via andere apps. Aangezien deze functie in de bètaversie is gespot, zal hij waarschijnlijk snel verschijnen voor alle gebruikers. De functie gaat mogelijk eerst op Android verschijnen en zal daarna voor de iOS uitrollen, zoals dat wel vaker gebeurd met nieuwe features voor WhatsApp. De nieuwe functie zal te vinden zijn naast de knop voor stickers komen te staan.

Meer functies voor WhatsApp

WhatsApp werkt aan veel nieuwe functies voor haar app. Zo wordt er gewerkt aan een nieuwe functie genaamd Community, hierin kunnen groepchats verdeeld worden in verschillende kleine groepen door de beheerder. Daarnaast is WhatsApp van plan om in een grote update de tijdslimiet af te schaffen voor de functie 'verwijderen voor iedereen'.
Het is nog niet bekend wanneer de functie om stickers te kunnen maken in WhatsApp voor alle gebruikers beschikbaar zal zijn en of de functie ook zal uitrollen voor de mobiele app.

Populair Nieuws