Spotify test TikTok-achtige feed Discover-tabblad

News
donderdag, 25 november 2021 om 16:30
2021 06 16 spotifyf1637839552
Spotify is bezig met het testen van een nieuwe TikTok-achtige feed voor haar Discover-tabblad.
Spotify test een nieuwe TikTok-achtige feed waarin videoclips te zien zijn terwijl een nummer wordt afgespeeld. De functie werd voor het eerst gebruikt door Chris Messina, die een foto deelde op Twitter van het Discover-tabblad.
Het tabblad zit tussen de Home en Search. Messina heeft de functie gevonden in de testFlight-bètaversie van Spotify op de iOS. De test is bevestigd door Spotify aan TechCrunch, maar wil geen verdere informatie delen over de nieuwe functie.
De test van Spotify is tot stand gekomen doordat Netflix is begonnen met een vergelijkbare interface in haar app voor de iOS. De “Kids Clips”-functie laat filmpjes zien van kindvriendelijk shows, nadat eerder “Fast Laughs”-feed werd gelanceerd.
Naast Netflix hebben ook andere socialemediakanalen hun eigen versie van TikTok-formaat. Zo heeft Instagram haar eigen Reels, en YouTube sinds kort ook YouTube Shorts. Daarnaast gaat krijgt ook Pinterest haar eigen video-feed.

Functie lijkt op Spotify Canvas

De Discover-feed lijkt voort te bouwen op de bestaande functie genaamd Canvas. Canvas werd in 2019 geïntroduceerd door Spotify en stelt artiesten in staat om video’s te maken die hun muziek ondersteunen binnen de app. De functie kreeg gemengde beoordelingen van de gebruikers.

Populair Nieuws