Pinterest gaat meer op TikTok lijken

News
donderdag, 21 oktober 2021 om 9:00
pexels tracy le blanc 607812f1661001127
Pinterest gaat de feed van haar platform aanpassen. Er komt nu een tabblad genaamd Watch, dat heel erg zal lijken op de feed van TikTok. Het is de bedoeling dat de app zo meer gebruikers en creators aantrekt.
Pinterest heeft tijdens haar 'Creator Festival' evenement aangegeven de feed van de app aan te passen. Er zal een nieuw tabblad worden toegevoegd aan de home feed, het tabblad zal Watch heten en met verticale video erg veel lijken op de feed van TikTok.
Het platform heeft wel een ander idee van de filmpjes dan TikTok: op TikTok zijn POV's en dansfilmpjes erg populair, maar Pinterest wil de focus houden op het maken van dingen. Op de Watch-feed zouden 'Idea Pins' komen te staan. Met deze functie kunnen mensen net zoals op TikTok de video's editen met voice-overs en tekst.
Kijkers kunnen gemakkelijk door de video's scrollen door te swipen. Pinterest voegt ook functies toe om mensen aan te sporen om zelf Idea Pins te maken. Met de 'Takes' functie kunnen mensen de ideeën van andere mensen gebruiken om hun eigen draai eraan te geven. Je kan de ideeën ook vergelijken en reacties geven op de video's.

Concurreren met andere apps

Door de feed aan te passen hoopt Pinterest meer gebruikers voor een langere tijd op hun app te houden. Het is ook weer een manier om te concurreren met videoplatformen zoals TikTok. In juli had de app 454 miljoen maandelijkse volgers, dit is 5 procent minder dan de app in april had. Volgens Pinterest wordt de app minder vaak gebruikt door de versoepelingen van het Coronabeleid. Maar het toevoegden van de Watch-feed zal misschien wel helpen met het behouden van de gebruikers.