Spotify gaat bergen abonnementen stopzetten

News
donderdag, 06 juli 2023 om 14:00
spotify 1360002 1920f1678529783
Spotify is voor veel mensen de eerste optie als ze naar muziek willen luisteren. De beste ervaring krijg je, zoals bij veel streamingdiensten, met een betaald abonnement. Maar binnenkort gaat Spotify een hoop abonnementen stopzetten.
Afhankelijk van hoe je betaalt voor Spotify Premium kan het zijn dat je binnenkort ineens geen Spotify Premium meer hebt. Abonnementen van gebruikers die betalen via de App Store van Apple worden namelijk binnenkort automatisch overgezet naar een gratis account, zo laat de muziekdienst weten in emails aan gebruikers (via Variety). Spotify ligt namelijk al langer in de clinch met Apple.
Spotify vindt namelijk dat Apple een te hoog percentage van in-app aankopen opstrijkt. Het bedrijf vindt dat Apple hier concurrentie meet tegengaat. Nieuwe abonnees kunnen dan ook al jaren niet betalen via de App Store, maar de betaalmethode was nog bruikbaar voor wie ooit een abonnement afsloot via Apple’s betaalsysteem en het al die tijd heeft laten doorlopen zonder tussentijds op te zeggen.
Maar dat is nu ook verleden tijd. Klanten die nog betalen via de App Store worden nadat ze een e-mail ontvangen van Spotify automatisch naar een gratis abonnement overgezet. Nadat dat is gebeurd kunnen ze een nieuw betaald abonnement afsluiten via bijvoorbeeld Spotify.com en betalen via een methode die Spotify wel accepteert.
Spotify is hierin niet de enige. Netflix heeft sinds kort ook besloten om de abonnementen die nog liepen via de App Store stop te zetten. Het is voor gebruikers nu alleen nog maar mogelijk om een abonnement af te sluiten bij de streamingdienst zelf, zodat klanten niet teveel betalen.

Spotify Premium straks niet het enige abonnement

Het wordt binnenkort als het goed is ook mogelijk om een ander Spotify-abonnement te nemen dan nu wordt aangeboden. Jaren geleden beloofde het bedrijf namelijk al een abonnementsvorm met Hi-Fi audio. Het ziet er nu naar uit dat dat abonnement snel lanceert.