Spelers overladen Battlefield 2042 met negatieve reviews

News
maandag, 15 november 2021 om 14:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Online zijn er een hoop negatieve reviews verschenen voor Battlefield 2042. De reviews komen van spelers die teleurgesteld zijn in de keuzes die gemaakt zijn door EA en DICE voor de game. De negatieve reacties zijn te zien op sites zoals Metacritic.
Battlefield 2042 is officieel nog niet uit, pas op 19 november 2021 zal de game uitkomen. Dit betekent niet dat het spel nog niet te spelen is, momenteel is er namelijk een early access voor spelers die lid zijn van EA Play of de Gold of Premium Edition van Battlefield 2042 hebben gekocht. De spelers weten dus al hoe de game speelt. Aan de reviews te zien zijn de spelers in ieder geval niet al te positief over de game.

Wat vinden de spelers slecht aan Battlefield 2042?

De kritiek van de spelers komt vooral door de keuzes die zijn gemaakt voor de game. Spelers vinden dat de game niet voelt als een echte Battlefield game. Een hoop echte Battlefield functies zitten namelijk niet in de game. De grootste kritiek is op het Specialists-systeem, waarbij er veel keuzes gemaakt kunnen worden voor een solo build. Dat gaat volgens spelers teveel in tegen de essentie van Battlefield, waarbij teamwork altijd hoog in het vaandel heeft gestaan.
Het is niet helemaal onverwacht dat spelers niet al te positief zijn over Battlefield 2042. Voordat de game speelbaar werd kwamen er namelijk al vaak leaks naar buiten over de game en deze werden niet altijd al te positief ontvangen. Daarnaast blijft het cheat probleem ook een ding. Tijdens de beta had de game daar ook veel last van. Tel daar alle technische problemen bij op en het is duidelijk dat de lancering van Battlefield 2042 geen succes is voor de spelers.
Naast cheaters is er ook al een ander probleem opgedoken voor Battlefield 2042, namelijk XP Farm servers. Daar hebben EA en DICE wel al snel een stokje voor gestoken. Waarschijnlijk zullen potjes tegen bots nu minder ervaringspunten dan gebruikelijk verdienen.