Battlefield 2042 beta heeft nu al last van cheaters

News
vrijdag, 08 oktober 2021 om 9:30
battlefield 2042 battlefield 6 5f1623244109
Liefhebbers van Battlefield 2042 kunnen vanaf vandaag eindelijk aan de slag met de open beta voor de game. Eén probleem, de eerste cheaters in de game zijn ook al opgedoken.
Met Battlefield 2042 hebben DICE en EA ervoor gekozen voor weer een futuristische shooter te maken, in plaats van de historische settings van de vorige Battlefield games. Er is daarnaast de keuze gemaakt om Battlefield 2042 een volledige multiplayer game te maken. In de volledige versie zal geen singleplayer campagne aanwezig zijn. Daardoor is het ook extra belangrijk dat de online diensten dik in orde zijn, waaronder maatregelen om cheaters te voorkomen.
Daarvoor heeft DICE veel vertrouwen in haar Easy Anti-Cheat systeem, maar het blijkt dat hackers er nu al een weg omheen hebben gevonden. Volgens Tom Henderson zijn er namelijk al meerdere hackers die cheats aanbieden voor Battlefield 2042, waaronder aimbots en wallhacks. De eerste cheaters zijn dan ook al in de game opgedoken, ter frustratie van de spelers.
In gesprek met IGN laat MavriqGG, die veel ervaring heeft met de wereld van cheats, weten dat het probleem in Battlefield 2042 gelukkig niet zo groot is als die van concurrent Call of Duty Vanguard.

Harde actie tegen cheaters

DICE doet er ondertussen alles aan om cheaters en hackers in Battlefield 2042 te voorkomen. Volgens de ontwikkelaar heeft het namelijk nieuwe partners om het Easy Anti-Cheat systeem te verbeteren. Ook heeft DICE al laten weten geen genade te tonen aan cheaters. Iedereen die ook maar één cheat gebruikt, zal permanent worden verbannen van de game.

Populair Nieuws