Kijktip: Emotioneel interview met Astrid Holleeder over Peter R. de Vries

News
maandag, 15 november 2021 om 14:30
videolandf1665554834
Peter R. de Vries was misschien wel de meest bekendste misdaadverslaggever die Nederland ooit heeft gekend, totdat hij eerder dit jaar op laffe wijze werd vermoord. Afgelopen weekend, op 14 november, zou De Vries 65 jaar oud geworden zijn. Daarom is een speciaal interview met Astrid Holleeder uitgebracht op Videoland, die vertelt over haar vriendschap met De Vries.
De Vries was volgens RTL Boulevard nooit echt van de verjaardagen. Toch vond het programma, net als een groot deel van Nederland, de verjaardag van Peter R. de Vries een dag om bij stil te staan. Er is een interview met Astrid Holleeder geregeld, die daarin vertelt over haar vriendschap met de misdaadverslaggever. Ze vertelt ook verhalen over De Vries. Om privacy redenen is de zus van Willem Holleeder zelf amper te zien, maar ze is wel gewoon goed verstaanbaar.
In het interview komen mooie momenten voorbij over De Vries. Bijvoorbeeld de toespraak op de begrafenis van Cor van Hout. Van Hout was een Nederlandse crimineel die zat achter de ontvoering van Freddy Heineken, maar volgens Holleeder kon De Vries altijd het goede achter iemand zien. Beide heren werden vrienden, totdat Van Hout werd geliquideerd in 2003. Alhoewel iedereen tegen De Vries zei dat spreken op de begrafenis van Van Hout slecht was voor zijn reputatie, deed hij het toch.

Peter R. de Vries en zijn ijzersterke meningen

Dit voorbeeld is één van velen waar Astrid Holleeder in het interview over vertelt. Het gaat uiteraard niet alleen maar om gebeurtenissen rondom de Vries, maar ook over emotionele en spannende momenten tussen de misdaadjournalist en Holleeder zelf. De Vries had bijvoorbeeld een ijzersterke mening over van alles, zo ook over de boeken die Astrid Holleeder uitgebracht heeft. Het was voor Holleeder dan soms ook spannend wanneer de Vries haar boeken van tevoren las, want was het wel goed genoeg?
Het volledige emotionele interview is te zien op Videoland, maar een klein deel ervan is ook te bekijken op de website van RLT Boulevard.