Sony wil twee PS5 exclusives per jaar uitbrengen

News
woensdag, 24 mei 2023 om 13:30
playstation 5 thumbf1624433855
De keuze voor een specifieke console hangt voor veel mensen af van het aanbod van games. Wat dat betreft heeft Sony de zaken best aardig op orde. In de toekomst wil het bedrijf zeker twee grote exclusives per jaar uitbrengen.
Sony wil flink inzetten op grote exclusives. Vanaf nu wil het bedrijf er twee of meer per jaar naar de PS5 brengen. Daarbij moeten “alle grote genres” aan bod komen. Daaronder lijkt Sony in de eerste plaats racing games, RPGs, shooters, platformers, actiegames en sportgames te verstaan.
Het doel om twee grote exclusives per jaar uit te brengen is niet onrealistisch. Het is Sony in de afgelopen jaren al meerdere keren gelukt om dat voor elkaar te krijgen. Vorig jaar verschenen bijvoorbeeld Horizon Forbidden West en God of War Ragnarok en in 2021 konden spelers aan de slag met zowel Ratchet & Clank: Rift Apart als Returnal.

Nog meer PS5 live-service games dan gedacht

Sony wil ook inzetten op live-service titels, iets waarvoor het vorig jaar Bungie overnam. Toen werd al snel duidelijk dat er tien live-service titels in ontwikkeling waren. Inmiddels laat Sony weten dat er zelfs twaalf van dat soort games in ontwikkeling zijn. In belastingjaar 2025 is zo’n 60 procent van de PlayStation Studios-titels live-service en 40 procent “traditionele” games.
Voor dit jaar zijn er nog weinig games die een concrete releasedatum hebben. Dat gaat binnenkort waarschijnlijk veranderen. Sony heeft vandaag nog een grote showcase, waarin hopelijk duidelijk wordt hoe de tweede helft van het jaar eruit gaat zien wat betreft releases.

Populair Nieuws