Rockstar “zoekt perfectie” met GTA 6

News
woensdag, 24 mei 2023 om 14:00
gta 6f1658229727
GTA 6 is in ontwikkeling, maar verder wil Rockstar er weinig over loslaten. De verwachtingen zijn bijna tien jaar na de release van GTA 5 hoog. Dat is misschien niet onterecht, want de ambities zijn ook hoog.
GTA 5 is bijna tien jaar oud en is al die tijd goed blijven verkopen. Een volgend deel in de reeks heeft dan ook wat waar te maken. Maar Rockstar probeert dat ook uit alle macht, zo beweert Take-Two CEO Strauss Zelnick.
In een interview tijdens de Aarthi and Sriram Show laat Zelnick weten dat Rockstar “perfectie zoekt” met GTA 6. Zelnick is als baas van de uitgever van GTA natuurlijk niet onpartijdig, maar het is niet de eerste keer dat hij enorm vertrouwen in GTA 6 uitspreekt. Eerder werd de game bestempeld als een product dat de lat zou verleggen voor alle vormen van entertainment.

Wanneer is de release van GTA 6?

Dat zijn natuurlijk mooie praatjes, maar intussen heeft Rockstar nog niets van de game laten zien. Er is wel het één en ander gelekt, maar dat zijn geen beelden van de uiteindelijke versie van de game. Hoever de game is qua ontwikkeling is dan ook niet officieel bekend.
Wel ziet het ernaar uit dat Take-Two en Rockstar een jaar in gedachten hebben. Er waren eerder al berichten dat Rockstar alle zeilen bij zet om een release in 2024 te realiseren. Uit de laatste financiële besprekingen van Take-Two blijkt dat de uitgever in het overeenkomende belastingjaar een enorme omzetstijging verwacht, door de release van baanbrekende titels die nieuwe standaarden van kwaliteit gaan neerzetten. Dat zijn opmerkingen die nu vaker gemaakt zijn over GTA 6.