PlayStation CEO: ‘PS5 exclusives niet eerder naar PC’

News
zaterdag, 20 mei 2023 om 13:30
playstation 5 thumbf1624433855
Sony houdt zich vast aan zijn huidige strategie omtrent PS5 exclusives. De games komen pas een paar jaar later uit op PC. PlayStation CEO Jim Ryan laat aan Famitsu weten dit niet te gaan veranderen.
Een paar jaar geleden was Sony nog tegen het idee om PlayStation exclusives uit te brengen op PC. Dat veranderde in 2020, toen Horizon Zero Dawn een PC-port kreeg. Sindsdien heeft Sony de smaak te pakken, maar PC-gamers moeten wel een stuk langer wachten dan PlayStation-gamers. De PC-versies van de exclusives komen namelijk pas een aantal jaar na de oorspronkelijke releases uit.
Wie had gehoopt dat dit in de nabije toekomst anders wordt, heeft pech. In een interview met Famitsu vertelt Jim Ryan dat het twee tot drie jaar wachten voor een game op PC wordt uitgebracht goed uitpakt voor Sony:
‘’We begrijpen ook volledig het belang van PS5 exclusives. Zoals ik al eerder zei, is de belangrijkste verantwoordelijkheid van PlayStation Studios het maken van games voor de nieuwste PlayStation-hardware waar spelers van zullen genieten. We vergroten het aantal exclusive PS5-games en spreiden de release van de PC-versies uit.’’ (via IGN)
Hij voegt daaraan toe dat hij regelmatig de mogelijkheid heeft om fans om hun meningen te vragen. ‘’Als ik ze vraag hoe ze denken over de vertraging, zeggen ze vaak dat ze de release van een PC-versie twee of drie jaar na de release van de PlayStation-versie acceptabel vinden.’’

Marvel’s Spider-Man 2 gemaakt ‘zonder compromissen’

In datzelfde interview deed Ryan overigens ook een boekje open over de technische kwaliteiten van Marvel’s Spider-Man 2. Volgens de CEO heeft ontwikkelaar Insomniac geen compromissen hoeven te sluiten bij het maken van de game, omdat er geen rekening gehouden hoefde te worden met de PlayStation 4.

Populair Nieuws