Xbox baas Phil Spencer reageert op PlayStation Game Pass geruchten

News
dinsdag, 18 januari 2022 om 8:00
Er gaan de laatste tijd een hoop geruchten rond dat Sony gaat komen met een eigen dienst vergelijkbaar met Xbox Game Pass. Tijdens een interview met IGN werd Xbox-baas Phil Spencer gevraagd wat hij denkt over deze geruchten. Volgens Spencer was het nagenoeg onvermijdelijk dat PlayStation met een dergelijke dienst zou komen.
Het zou Phil Spencer niets verbazen als Sony inderdaad met een eigen Game Pass zou komen. Ook verwacht hij dat veel nieuwe games op de dag van de release direct op Sony's variant van de dienst zullen staan. Hij zegt zelfs dat hij het altijd wel verwachtte dat PlayStation uiteindelijk met een eigen versie van de dienst zou komen.

Wat betekent dit voor Xbox Game Pass?

Dat Sony met een vergelijkbare dienst komt is niet gelijk een probleem voor Xbox Game Pass, gezien de PlayStation-versie niet beschikbaar zal worden op Xbox-consoles. Maar op PC kan PlayStations vermeende nieuwe dienst wel in het vaarwater van Xbox terechtkomen.
Mocht Sony haar eigen abonnement namelijk ook naar PC brengen, dan kan daardoor een flinke concurrentiestrijd ontstaan. Gezien er steeds meer grote PlayStation titels naar PC komen lijkt het niet onwaarschijnlijk dat Sony's variant van Game Pass ook naar dat platform komt.
Het team achter Xbox Game Pass heeft er altijd wel rekening mee gehouden dat andere bedrijven, waaronder Sony, zouden gaan volgen. Hoewel de Xbox Game Pass voorloopt, sluit het team zeker niet uit dat de dienst ingehaald kan worden. Spencer zegt dat de teams binnen Xbox altijd met nieuwe plannen komen om voor te blijven op concurrenten, maar dat het altijd mogelijk is dat concurrenten het bedrijf weten in te halen.

Populair Nieuws