PS5 exclusive Rise of the Ronin krijgt releasedatum

News
vrijdag, 08 december 2023 om 12:30
rise of the roninf1663139965
De PS5 heeft er komend voorjaar een nieuwe exclusive bij. De game Rise of the Ronin, die iets meer dan een jaar geleden werd aangekondigd, heeft een releasedatum gekregen. Hij verschijnt in maart 2024.
Liefhebbers van de geschiedenis van Japan kunnen uitkijken naar maart 2024. Dan verschijnt namelijk Rise of the Ronin, een nieuwe samenwerking van Koei Tecmo en Team Ninja. De game is een action-RPG en wordt exclusief uitgebracht op PS5.
Fumihiko Yasuda, de regisseur van de game, noemt Rise of the Ronin het meest ambitieuze en uitdagende project van Team Ninja tot nu toe. Sinds de aankondiging in september 2022 is het team hard aan het werk geweest aan de game. In de game kun je typische Team Ninja actie en gevechten verwachten.

Waar gaat Rise of the Ronin over?

Heel veel verhaaldetails van Rise of the Ronin zijn er nog niet, maar de game speelt zich af tegen het einde van de Edo-periode, tijdens de Boshin-oorlog. Daarin name veel facties het op tegen het Tokugawa-shogunaat, dat volgens velen te veel westerse invloeden binnenliet. Wat voor rol de speler in dat conflict zal nog moeten blijken.
Spelers kunnen verscillende wapens ter hand nemen en reizen te paard of per glider. Bovendien krijg je een grappling rope en kun je ook stealth toepassen om je vijanden te verslaan. Je hoeft daar niet al te lang meer op te wachten, want de game verschijnt op 22 maart 2024.