'Marvel's Blade slaat de PlayStation 5 over'

News
maandag, 11 december 2023 om 14:00
marvels bladef1702028762
Tijdens de Game Awards met Marvel’s Blade aangekondigd, maar niet voor welke platformen de game zou uitkomen. Volgens Nick Baker zal de game de PlayStation 5 overslaan.
Na Spider-Man en Wolverine wordt het universum van Marvel-helden op het gebied van games nog verder uitgebreid. Arkane Lyon werkt momenteel namelijk aan Marvel’s Blade, een game over de bekende vampierenjager die zelf ook een vampier is. Tijdens de Game Awards liet de studio de eerste trailer zien, maar aan het einde van de video kwam niet in beeld voor welke platformen de titel zal verschijnen.
Dat heeft meteen gezorgd voor een hoop speculatie. Arkane Lyon is namelijk een studio van Bethesda, wat weer in handen is van Microsoft. Het is daardoor aannemelijk dat Marvel’s Blade alleen uitkomt voor PC en de Xbox Series X/S. Maar mogelijk zou Disney hebben geëist dat de game ook op de PlayStation 5 uitkomt, aangezien dat natuurlijk de populairste console is en kan zorgen voor veel meer verkopen.
Volgens Nick Baker van XboxEra.com, beter bekend als Shpeshal Nick op Twitter, klopt er alleen niks van dat laatste. Marvel’s Blade zal niet uitkomen op de PlayStation 5 en exclusief zijn voor Xbox en PC, zo heeft hij gehoord. Eerder claimde de journalist ook al dat Indiana Jones een Xbox-exclusive zou zijn, voordat die informatie werd onthuld tijdens de rechtszaak tussen Microsoft en de FTC.

Vampieren slachten in Parijs

In Marvel’s Blade krijgen spelers de controle over de titelfiguur en mogen ze aan de slag in de hoofdstad van Frankrijk. Hoe de gameplay precies in elkaar zit is nog niet bekend, maar het is wel duidelijk dat het een third person game wordt met veel actie. Uit de trailer is op te maken dat Blade niet alleen zijn zwaard kan gebruiken, maar ook werpmessen, een revolver en granaten.

Populair Nieuws