Kojima verstopte geheim bericht in OD trailer

News
maandag, 11 december 2023 om 13:00
kojima od xboxf1702026616
Tijdens The Game Awards werd een gloednieuwe game van Hideo Kojima onthuld. Deze heet OD en wordt gemaakt voor Xbox. De trailer onthulde nog niet bijzonder veel, maar nu is er een geheim bericht ontdekt.
De onthullingstrailer van OD was niet bijzonder spannend op visueel vlak. Hij bestond namelijk uit shots van acteurs die recht in de camera praten. Je kunt er dan ook weinig uithalen over de gameplay van Kojima’s nieuwste game.
Maar toch hebben mensen zich over de trailer gebogen om details te ontdekken en zo ontdekten Central Xbox en VGC een opvallend bericht. Tijdens een sectie van de trailer zijn er namelijk vijf letters om de beurt kort en moeilijk zichtbaar in beeld. Samen spellen ze “Atami”, wat de naam is van een stad in het Japanse prefectuur Shizuoka.
Het bericht wordt interessant wanneer je Shizuoka spelt in Kanji, want de twee tekens die daarvoor nodig zijn betekenen los van elkaar “stil” en “heuvel”. Fans van het werk van Kojima zullen weten dat hij ooit aan een Silent Hill-game werkte, totdat Kojima en Silent Hill-eigenaar Konami op weinig amicale wijze uit elkaar gingen. Een verwijzing naar de bekende horror-franchise in een Kojima-trailer lijkt dan ook geen toeval.

Is OD verwant aan Silent Hill?

Het is niet duidelijk waarom Kojima deze mogelijke Silent Hill verwijzing in de trailer van OD heeft verstopt. Mogelijk is het alleen omdat hij nu een horror-game maakt, terwijl hij eerder een horror-game niet af mocht maken. Het zou kunnen dat OD elementen bevat van de Silent Hill-game die Kojima wilde maken, maar dat zal moeten blijken wanneer er meer bekend wordt over de nieuwe game.

Populair Nieuws