Sony verkoopt de PS5 met verlies

News
donderdag, 04 februari 2021 om 12:00
playtation 5 studiof1605864992
Sony heeft in een bespreking met haar investeerders duidelijk gemaakt dat de PS5 met verlies verkocht wordt. De strategische prijs van de PlayStation 5 (499 euro) is lager dan de prijs die Sony betaalt om de console te maken. Op de meer dan 4,5 miljoen consoles die in 2020 al verkocht zijn, heeft het bedrijf dus geen winst gemaakt.
Hoeveel verlies Sony heeft geleden op de PlayStation 5 verkoop is niet duidelijk. Dat werd in de bijeenkomst niet specifiek uitgelicht. Wel is duidelijk waardoor de console met verlies verkocht wordt. Door schaarste kost het Sony namelijk veel meer om een console te maken.
In februari 2020 berichtte Bloomberg hier al over. Toen werd gesteld dat de kosten van de console rond de 450 dollar lagen om de PlayStation 5 in elkaar te zetten. In oktober stelde analist Michael Pachter dat de normale PlayStation 5 ongeveer quite zou spelen, terwijl de Digital Edition van de PS5 met verlies verkocht zou worden.
Ook is bekend dat de verliezen geen negatieve impact hebben op het totale Game & Network Services segment van Sony. Ten opzichte van 2019 is namelijk een groei te zien van bijna 2,1 miljard euro in hetzelfde kwartaal. De verkoop van Sony’s PlayStation games, diensten en dlc's vangen het verlies dat op de PS5 consoles geleden wordt op. Zo meldt Sony.
ps5 controllerf1592919068

PS5 verkoop zorgt voor tekorten

Tot nu toe heeft de PS5 verkoop tot veel onvrede gezorgd. Fans zijn boos dat de PlayStation 5 overal uitverkocht is en ze steeds misgrijpen wanneer er nieuwe voorraad met mondjesmaat binnenkomt. Dit heeft deels te maken met scalpers die de voorraad in grote getallen opkopen en vervolgens weer verhandelen om flink winst te draaien.
Toch zal een PS5 kopen nog een lange tijd moeilijk blijven. AMD, de chipfabrikant van de PlayStation 5, verwacht dat de console pas weer in de tweede helft van 2021 goed voorradig zal komen. De fabrikant heeft zelf namelijk een tekort aan chips, waardoor Sony ook weer in de problemen komt.

Populair Nieuws