Ruim 4,5 miljoen PS5 consoles verkocht in 2020 volgens Sony

News
woensdag, 03 februari 2021 om 10:00
ps5 controllerf1592919068
Het is geen geheim dat de PS5 één van de meest gewilde apparaten is van het moment. Ondanks de schaarste heeft Sony dan ook goede zaken gedaan. Volgens een financieel rapport heeft de fabrikant namelijk ruim 4,5 miljoen PS5 consoles verkocht in 2020 alleen al.
We hebben er met z’n allen een lange tijd op moeten wachten, maar vorig jaar was dan eindelijk de release van de PS5 en kunnen we ermee aan de slag. Naja, dat laatste geldt helaas niet voor iedereen, want de next-gen console van Sony is extreem moeilijk verkrijgbaar. De wachtlijsten zijn enorm lang en de paar exemplaren die als vrije verkoop beschikbaar worden gesteld zijn binnen enkele minuten verdwenen - meer dan eens dankzij scalpers, die de PS5 consoles voor een grote meerprijs doorverkopen.
Ondanks de enorme schaarste heeft Sony toch al goede zaken gedaan met de PS5. Dat blijkt uit een rapport over de financiële cijfers uit het laatste deel van 2020. Sony heeft maar liefst ruim 4,5 miljoen exemplaren verscheept, waarvan zoals bekend alles van is verkocht. De verkopen van de PS4 zijn sterk gedaald, maar door het succes van de PS5 kan het Japanse bedrijf toch rekenen om een grote verhoging van de omzet. Het inkomen is namelijk met 40 procent gestegen naar 883,2 miljard Yen, omgerekend zo’n 8,4 miljard dollar.

Nog lange tijden wachten op de PS5

Wie hoopt dat de PlayStation 5 binnenkort wel ruimschoots verkrijgbaar zal zijn, doordat de fabrieken in China weer op volle gang draaien, komt van een koude kermis thuis. Lisa Su voorspelt namelijk dat de next-gen console tot het einde van 2021 schaars blijft. Su kan het weten, want ze is CEO van AMD, het bedrijf dat de processor en videokaart voor de PS5 en Xbox Series X maakt. Sta je dus nog niet op een reserveringslijst, dan zal je nog flink wat geduld moeten hebben voor de PlayStation 5.

Populair Nieuws