Sony topman: “2023 wordt belangrijk voor de PS5”

News
maandag, 19 december 2022 om 15:30
playstation 5 rechtopf1604590376
De PS5 begint aan zijn derde jaar, dus de nieuwigheid is er in veel gevallen een beetje af. Maar Sony wil natuurlijk wel de aandacht van de klant vasthouden. Als we een topman van het bedrijf mogen geloven zal dat waarschijnlijk lukken, want de PS5 gaat in 2023 een belangrijk jaar tegemoet.
De PS5 is een populaire console, maar zelfs de populairste console kan uit de gratie raken als er lang genoeg niets interessants mee te beleven is. Maar volgens Sony-topman Hideaki Nishino hoeven we ons daar geen zorgen over te maken. Hij laat Famitsu weten dat 2023 een “heel belangrijk” jaar wordt voor de PS5 en hij hoopt dat spelers er naar uitkijken.
Daarbij trad Nishino niet in heel veel detail, maar hij wijst op een aantal titels die volgend jaar verschijnen, zoals Resident Evil 4 en Final Fantasy 16. Daaraan kunnen natuurlijk nog meer titels toegevoegd worden die ongetwijfeld populair zullen zijn. Je kunt denken aan Marvel’s Spider-Man 2 of Hogwarts Legacy.
Nishino spreekt ook over de leveringsproblemen van de PS5. Lockdowns in Shanghai waren een groot probleem voor de voorraad van de console, maar de situatie is inmiddels beter. Onlangs liet Sony zelfs al weten dat de problemen zijn opgelost, in ieder geval voor de Aziatische markt

Ook een nieuwe PS5 in 2023?

Een ontwikkeling die de PS5 in 2023 mogelijk gaat beleven waar Nishino het niet over heeft is de introductie van een nieuw model. Er gaan al een tijdje geruchten over een PS5 met een afneembare disc drive. Deze zou de console niet verbeteren, maar de productie wel makkelijker maken en zo gunstig zijn voor de voorraad.