FIFA 23 voorspelt weer de juiste WK-winnaar

News
maandag, 19 december 2022 om 16:00
fifa 23 argentina messif1671468463
In een bloedstollende finale nam Argentinië het op tegen Frankrijk, oftewel Messi tegen Mbappe. Frankrijk kwam wonderbaarlijk vlak voor tijd nog terug van een 2-0 achterstand, maar Argentinië wist toch nog te winnen met penalty's. Een winnaar die al was voorspeld door FIFA 23!
EA Sports publiceerde vorige maand de resultaten van zijn WK-simulatie en voorspelde dat de winnaar van het WK 2022 Argentinië zou zijn. Nu Lionel Messi gisteren het WK in Qatar heeft gewonnen en zijn land wereldkampioen heeft gemaakt, is duidelijk geworden dat FIFA 23 het aan het juiste eind had. Daarmee is het de vierde keer op rij is dat het een FIFA-game nauwkeurig de juiste winnaar heeft voorspeld.
EA Sports voerde de simulatie uit met behulp van de FIFA 23-titel, waarbij alle 64 games werden uitgevoerd. Het voorspelde dat Argentinië tot kampioen zou worden gekroond, hoewel het Brazilië in de finale had en niet Frankrijk, waarbij de blauw-witten met één doelpunt zouden winnen.
In het echte leven was het natuurlijk Argentinië - Frankrijk in de finale, maar zelfs dat was niet ver van de simulatie. De game voorspelde dat Frankrijk als derde zou eindigen.
Dit maakt het dat de vierde keer op rij de FIFA van EA nauwkeurig de winnaars van de wereldbeker voor mannen heeft voorspeld, nadat de simulaties Frankrijk in 2018, Duitsland in 2014 en Spanje in 2010 zagen winnen. Voor elk van deze voorspellingen gebruikte het gamebedrijf de eigen FIFA-games.
640px messi vs nigeria 2018f1671441125

Droomfinale

Het was een droomfinale voor de blauw-witten, ondanks dat het tegen het einde bijna nog fout afliep. Na meerdere pogingen heeft Messi eindelijk de wereldbeker in handen en kan hij uit de schaduw van Diego Maradona lopen.
We zullen moeten zien hoe EA Sports het WK 2026 voorspelt - dat gezamenlijk wordt georganiseerd door Mexico, Canada en de VS - om erachter te komen of het de winnaars voor de vijfde keer achter elkaar kan voorspellen. Het zal alleen even afwachten worden om te zien of dat hij ook echt met een game kan, aangezien EA voortaan geen FIFA-games meer gaat maken.