‘Nieuw PS5 model werkt perfect’

News
woensdag, 14 december 2022 om 9:00
playstation 5 rechtopf1604590376
Naar verluidt komt Sony ergens in 2023 met een gloednieuw PS5 model. Dat is nog niet officieel bekendgemaakt, maar er zou toch al schot in de zaak zijn. Ontwikkelaars zouden de nieuwe PS5 in handen hebben en hij zou perfect werken.
Eerder dit jaar meldde de bekende insider Tom Henderson dat Sony ergens in 2023 met de eerste grote verandering van de PS5 zou komen. De nieuwe PS5 zou een afneembare disc drive krijgen. Deze versie van de PS5 moet de originele modellen min of meer vervangen.
Nu heeft Henderson een kleine update die hij deelt via Twitter. Hij heeft van twee bronnen gehoord dat deze nieuwe PS5 inmiddels in handen is van ontwikkelaars. De nieuwe console zou perfect werken en Henderson gelooft dat we snel ook via officiële kanalen iets horen over deze consoles.

Komt er een PS5 Pro in 2023?

Voor zover bekend is deze nieuwe versie van de PS5 overigens geen PS5 Pro. Het nieuwe model heeft niet de bedoeling om de prestaties van de console te verbeteren. Het doel is vooral om productie van de consoles makkelijker te maken en de keuze voor consumenten makkelijker te maken.
Alle consoles zonder disc drive maken en sommige vervolgens met een disc drive bundelen is veel makkelijker dan de huidige aanpak. Nu worden de discversie van de PS5 en de All Digital Edition apart gemaakt, wat ook bijdraagt aan de leveringsproblemen. Daarnaast zorgt het nieuwe model dat klanten die een console zonder disc drive hebben gekocht, van gedachten kunnen veranderen en eenvoudigweg een disc drive erbij kunnen halen.