Sony pompt maar liefst 2 miljard dollar in R&D voor PlayStation

News
donderdag, 13 juli 2023 om 17:30
Sony heeft grote plannen voor PlayStation. Het Japanse bedrijf gaat namelijk ruim twee miljard dollar investeren in R&D op het gebied van gaming.
PlayStation is al een lange tijd het meest winstgevende onderdeel van Sony. Het Japanse bedrijf is dan ook bereid om nog meer te investeren in gaming. Volgens de Japanse publicatie Nikkei komt er daarom een financiële injectie van 2,13 miljard dollar, dat besteedt wordt aan Research & Development op het gebied van gaming.
De investering wordt gedaan over een periode die loopt tot het einde van het boekjaar van 2024. Het bedrag zou maar liefst 40 procent van het totale budget van Sony voor R&D bevatten. Daarmee gaat PlayStation over elektronica en semiconductor chips heen.

Grote focus op live-service games

Volgens Nikkei zal de investering gebruikt worden om een draai naar een model rondom live-service games te bewerkstelligen. Het is geen geheim dat Sony meer wil doen met live-service games. Eerder werd al bekendgemaakt dat er in ieder geval tien live-service titels in ontwikkeling zijn.
Bungie is ook specifiek overgenomen om dat proces in goede banen te leiden. De games worden getoetst aan de hand van een review process dat speciaal is gemaakt door de ontwikkelaar van succesvolle live-service games als Destiny 2. Volgens PlayStation Studios-hoofd Hermen Hulst is er bij PlayStation namelijk weinig ervaring met het succes van een live-service game meten.