Sony pompt enorme investering in Fortnite-ontwikkelaar Epic Games

News
dinsdag, 12 april 2022 om 10:00
2022 12 23 fortnite 3f1649748135
Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite en de maker van de Unreal Engine, heeft een flink geldbedrag ontvangen van Sony. De Japanse uitgever pompt namelijk maar liefst een miljard dollar in het bedrijf.
Sony en Epic hebben al langer een goede relatie. Zo heeft Sony in 2020 al een investering van een kleine 250 miljoen dollar gedaan in Epic en eerder dat jaar heeft Epic de kracht van de Unreal Engine 5 laten zien op een PlayStation 5.
De samenwerking wordt nu nog verder doorgezet door de investering van maar liefst één miljard dollar. Dat heeft Epic laten weten via een blogpost. Sony is overigens niet de enige partij die een miljard investeert in het bedrijf, ook KIRKBI stopt hetzelfde bedrag in Epic. KIRKBI is een investeringsbedrijf achter de LEGO Group.
Dat LEGO nu ook investeert in Epic Games is geen verrassing. Vorige week hebben de twee bedrijven namelijk bekendgemaakt samen een metaverse te gaan maken voor kinderen. Maar niet alleen de investering van LEGO is voor de metaverse, die van Sony is daar ook voor bedoeld, zo laat Sony CEO Kenichiro Yoshida.

Digitale fan-ervaringen

De investering van Sony is naast de metaverse bedoeld om digitale fan-ervaring te gaan ontwikkelen, volgens Yoshida. Met de expertise van Epic en de combinatie van verschillende technologieën van Sony, wil het bedrijf digitale fan-ervaring ‘in de sport en onze virtuele productie-initiatieven versnellen’.
Met PlayStation is Sony ook al bezig om de focus te verleggen naar live-service games. CEO Jim Ryan denkt namelijk niet dat de toekomst voor gaming in abonnementsdiensten ligt, zoals MIcrosoft doet met de Xbox Game Pass en PC Game Pass.