Epic Games toont Unreal Engine 5 met techdemo op PS5

News
woensdag, 13 mei 2020 om 17:35
unreal engine 5f1589384102
Zojuist heeft Epic Games de nieuwe Unreal Engine 5 getoond met een techdemo die draaide op een PlayStation 5 development kit. In de techdemo worden nieuwe technieken getoond waar gameontwikkelaars gebruik van kunnen gaan maken. Deze techdemo bestaat uit opgenomen gameplay en geeft daarmee een goede indruk van wat er op Next Gen consoles mogelijk gaat worden.
In de demo zien we een vrouwelijke figuur die enige overeenkomsten heeft met Lara Croft uit de Tomb Raider games. We zien haar door een kloof lopen waar rotsblokken naar beneden rollen. Tijdens de techdemo wordt getoond dat de lichtbronnen realtime aangepast kunnen worden. We zien de niet bij naam genoemde vrouw door een donkere ruimte lopen met diverse manieren van lichtbronnen, rondlopende bugs en vliegende vleermuizen. Opvallend is dat het detailniveau bijzonder hoog is, ook als er dynamisch in- en uitgezoomd wordt.
De demo werd getoond tijdens een stream die gepresenteerd werd door Geoff Keighley, het Summer Game Fest. Na de demo werd in een uitgebreid interview verder ingegaan op de technische details, maar ook op de verschillende doeleinden van de Unreal Engine. Daarbij werd vooral aangegeven dat een van de grote doelen van de Engine is dat ontwikkeling van complexe, zeer gedetailleerde omgevingen vooral eenvoudiger moet worden. Ook werd er aangegeven dat de engine gebruikt kan worden bij zowel ontwikkeling van games, maar ook van films en tv series. Zo is de engine ook gebruikt voor sommige scenes van The Mandalorian, de succesvolle serie die op Disney+ te zien is.
Als klap op de vuurpijl wordt de demo afgesloten met een scene waarbij de hoofdrolspeelster vliegend en rennend een grote afstand door open terrein aflegt om bij een portaal aan te komen. De demo wordt afgesloten met de woorden 'Ik ben benieuwd wat er hierna volgt'. En daar zijn we het helemaal mee eens. In 2021 zal de Unreal Engine 5 worden gelanceerd en gebruikt kunnen worden door andere ontwikkelaars.