Activision Blizzard stelt diversiteits-officier aan

News
dinsdag, 12 april 2022 om 10:30
activision blizzard hqf1627465674
Activision Blizzard is veel slecht in het nieuws door alle problemen met seksisme en discriminatie op de werkvloer. Maar het bedrijf heeft wel de intentie om dat te verbeteren. Als onderdeel daarvan heeft het nu een diversiteits-officier aangesteld.
Activision Blizzard heeft Kristen Hines aangesteld als ‘chief diversity, equity and inclusion officer’. Het bedrijf heeft het doel om in de komende vijf jaar 50 procent meer vrouwen en non-binaire mensen aan te nemen. Hines zal een grote rol spelen in het verwezenlijken van dat doel.
Ook heeft Hines de taak om te zorgen dat er “inclusieve perspectieven” te zien zijn in de games van Activision Blizzard. Het gaat daarbij om “verhaallijnen, persoonlijke ontwikkeling van personages, gameplay en interacties binnen de community”.
Hines geeft aan dat ze zin heeft in het werk. Ze noemt games een medium waarin enorme potentie is om gemeenschappen met elkaar te verbinden en helden van alle achtergronden te laten zien. Ze kijkt er naar uit om het talent wat games maakt te verbreden.

Diversiteit prioriteit bij Activision Blizzard

Sinds Activision Blizzard in opspraak is geraakt is de focus op diversiteit aardig toegenomen. CEO Bobby Kotick geeft aan dat Kirsten Hines de juiste persoon is om te zorgen dat het bedrijf haar diversiteits-doelen haalt.
Kotick zelf is nog altijd controversieel. Zo lijkt het erop dat hij als hij weggaat bij Activision Blizzard een behoorlijke premie mee krijgt, ondanks dat hij een groot onderdeel is van de problemen bij het bedrijf. Er zijn zelfs Amerikaanse senatoren die zich erg zorgen maken om de manier waarop Kotick wordt afgehandeld in de overname-deal met Microsoft.