Kingdom Hearts 4 lijkt Star Wars-level te krijgen

News
dinsdag, 12 april 2022 om 9:30
kh 4 soraf1649937728
Kingdom Hearts 4 is officieel uit de doeken gedaan. Het ziet er nu alleen ook naar uit dat de teaser trailer die Square Enix toonde een hint bevat naar één van de levels uit de game. Specifiek lijkt er een Star Wars-level in Kingdom Hearts 4 te komen.
Dit weekend was de Kingdom Hearts 20th Anniversary viering en Japan en daar werd de eerste teaser trailer van Kingdom Hearts 4 getoond. In de teaser valt vooral op dat de game een vernieuwde artstyle gebruikt en dat de game meer realistische omgevingen lijkt te gebruiken. Toch is er één scene die met kop en schouders boven de rest uitsteekt.
Er is namelijk een kort stukje in de trailer waarin de voet van een AT-ST uit Star Wars te zien lijkt te zijn. De robotvoet is ook nog eens te zien in een omgeving die sterk lijkt op een jungle, waardoor fans op de Kingdom Hearts redditpagina speculeren dat dit Endor moet zijn. De conclusie volgens fans is dan ook dat er Star Wars-wereld in Kingdom Hearts 4 gaat zitten.
Rond seconde 34 komt de voet van de vermeende AT-ST in beeld, al ligt de focus hier niet op. Check in de onderstaande trailer zelf de beelden terug.

Kingdom Hearts 4 release duurt nog wel even

Naast de trailer heeft uitgever Square Enix slechts enkele details gedeeld over de game. Zo gaat deze uiteindelijk draaien op Unreal Engine 5, maar zijn de beelden van deze trailer nog op Unreal Engine 4. De game bevindt zich dan ook nog in een heel vroeg stadium van ontwikkeling.
Tetsuya Nomura, regisseur van de Kingdom Hearts-games, heeft dan ook laten weten dat het nog wel even gaat duren voordat er meer informatie over Kingdom Hearts 4 gedeeld wordt. Wanneer de game verschijnt en voor welke platformen is dan ook nog een groot mysterie.