Sony investeert grof geld in Fortnite-maker Epic Games

  Sony heeft een bedrag van 250 miljoen dollar (omgerekend 222 miljoen euro) geïnvesteerd in Fortnite-maker Epic Games. Het bedrijf, dat tevens verantwoordelijk is voor de Epic Games Store, benadrukt met de deal het nauwe samenwerkingsverband dat tussen Epic Games en Sony bestaat.

  Epic

  Met de investering van Sony komt ook een doel waar beide bedrijven samen naartoe willen werken. Beide partijen willen grenzen verleggen door nieuwe technologie, entertainment en online services te ontwikkelen. Met de investering van Sony heeft het Japanse bedrijf nu ook een deel van de aandelen van Epic Games in handen.

  Dat de Fortnite-maker nauw samenwerkt met Sony werd in mei al duidelijk. Toen toonde Epic Games de nieuwe Unreal Engine 5 die op de hardware van de PlayStation 5 draaide. De beelden waren een voorproefje van wat mogelijk is op de PlayStation 5 als het aankomt op het creëren van werelden.

  Dankzij de deal kunnen de twee bedrijven hun samenwerking breder trekken dankzij Sony's uitgebreide catalogus betreffende entertainment eigendommen en technologie. De Fortnite-maker heeft anderzijds veel te bieden via haar sociale platformen, zoals Fortnite en de Epic Games Store.

  Geen exclusiviteitsdeal tussen Epic Games en Sony

  Dat de twee bedrijven nauwer samen gaan werken, betekent niet dat er een exclusiviteitsdeal getekend is. De Fortnite-maker bevestigt dat haar titels nog op ieder platform uitgebracht zullen worden. Sony heeft namelijk maar een minderheidsaandeel in het bedrijf van 1,4 procent. Welke voordelen de deal precies zal opleveren voor de PlayStation 5 die Sony later dit jaar lanceert, is nog onduidelijk.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.