'Dit is wanneer de PS5 Pro wordt aangekondigd'

News
vrijdag, 05 januari 2024 om 15:30
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Na de release van de PS5 Slim hebben veel PlayStation-fans hun ogen nu gericht op de PS5 Pro. Maar volgens een bekende leaker gaat het nog wel even duren voordat de console wordt aangekondigd.
Volgende week is het tijd voor CES, de jaarlijkse techbeurs die in Las Vegas wordt georganiseerd. Veel mensen denken dat Sony aanwezig zal zijn om de PS5 Pro aan te kondigen aan het grote publiek.
Tom Henderson tempert die verwachting alleen. De bekende leaker verwacht namelijk dat de aankondiging van de vernieuwde console nog niet zo snel zal zijn. Via Nitter laat hij weten dat de console waarschijnlijk pas laat in Q3 zal worden onthuld.

“Het lijkt erop dat iedereen hyped is dat de PS5 Pro misschien wordt aangekondigd op CES. Persoonlijk zou ik verbaasd zijn als ze een nieuwe console 9-10 maanden voor de release zouden aankondigen als dat de tijdlijn is die ze nog steeds hanteren. Dus ik geloof eerder in een aankondiging aan het eind van het derde kwartaal.”

Wanneer komt de PS5 Pro?

Eerder heeft Henderson van zijn bronnen gehoord dat de release van de PS5 Pro gepland staat aan het einde van 2024. Een onthulling in januari zou dan inderdaad wel heel vroeg zijn. Helemaal omdat de PS5 Slim pas in de laatste maanden van 2023 is gelanceerd. Door de PS5 Pro nu al aan te kondigen kan het de verkopen van de Slim kannibaliseren.
Dat is zeker het geval als de PS5 Pro features krijgt waar geruchten over gaan. Met name de voorspelling dat de nieuwe console wordt uitgerust met een DLSS-achtige feature zou voor veel spelers een reden kunnen zijn om de PS5 Pro in huis te halen.