Sony neemt nog een ontwikkelaar over voor PlayStation Studios

News
donderdag, 09 september 2021 om 9:30
the playroom vrf1631172347
Voor de derde keer dit jaar heeft Sony een studio overgenomen. Deze keer is het de Britse ontwikkelaar Firesprite die aan de PlayStation Studios familie wordt toegevoegd.
Het is duidelijk dat Sony de concurrentiestrijd met Microsoft steeds meer begint te voelen. Sinds de Amerikaanse techgigant namelijk Bethesda en Zenimax heeft overgenomen, is Sony begonnen aan een shopping spree qua ontwikkelaars. Zo heeft de Japanse uitgever eerder dit jaar al Returnal-ontwikkelaar Housemarque en de Nederlandse studio Nixxes Software overgenomen. En daar is nu ook nog eens een derde ontwikkelaar bij gekomen.
Via het officiële PlayStation Blog heeft Sony aangekondigd Firesprite te verwelkomen bij de PlayStation Studios familie. De studio is gevestigd in Liverpool en heeft, net zoals de andere ontwikkelaars die Sony heeft overgenomen, veel gewerkt aan titels voor de PlayStation. Zo is Firesprite verantwoordelijk geweest voor onder andere The Playroom, The Playroom VR en Run Sackboy! Run!

Sony geen onbekende werkgever

Veel werknemers bij Firesprite zullen naast het ontwikkelen van games voor de PlayStation consoles Sony ook niet als een vreemde werkgever zien. Een groot onderdeel van de ontwikkelaar bestaat namelijk nog uit voormalig medewerkers van SIE Studio Liverpool - het bedrijf achter de Wipeout franchise. Toen die studio kopje onder ging, hebben medewerkers Firesprite opgericht.
Graeme Ankers, de Managing Director van Firesprite, laat via de blogpost weten enthousiast te zijn om terug te keren in de armen van de PlayStation Studios familie.
Firesprite werkt momenteel samen met Cloud Imperium Games aan een multiplayer spin-off voor Star Citizen, genaamd Theaters of War. Met wat voor project de studio aan de slag gaat voor Sony is nog niet bekend.