'Vernieuwde Xbox Series S staat op de planning'

News
donderdag, 09 september 2021 om 9:00
xbox series s 2f1605170131
De Xbox Series X is bijna niet verkrijgbaar en dat kan nog lang zo blijven. Toch is Xbox volgens de Hardware-journalist Moore's Law Is Dead al bezig met nieuwe versies van de Xbox-consoles. De Xbox series S zou als eerste aan de beurt zijn.
Microsoft zelf heeft nog niets bevestigd, maar volgens Moore's Law Is Dead zou Xbox van plan zijn om van de Series S en Series X een nieuwe versie te maken. De Xbox Series S zou zelfs al in 2022 worden herzien.
De aanpassing zit dan vooral in de centrale chipset. Er zou een totaal nieuwe processor van TSMC in komen. AMD zou de nieuwe APU blijven produceren, maar zou wel gebruik gaan maken van de 7nm node van TSMC. Door de aanpassingen kan de nieuwe Series S in plaats van de nu 20 compute units, 24 CU's op het silicium activeren.

Prijsstijging voor nieuwe Series S?

De vernieuwde Xbox Series S zou volgens bronnen rond de 350 dollar liggen. Dat is 50 dollar meer dan de huidige Series S. De oorspronkelijke Series S zou juist in prijs omlaag gaan. Verwacht wordt dat de prijs van de oude versie tussen de 184 dollar en de 249 dollar gaat liggen.
De reden dat Xbox zo bezig is met het maken van een vernieuwde versie zou zijn omdat ze de komst van een mogelijke PS5 Slim voor willen zijn. Het doel van Microsoft zou zijn minstens één van de twee Xbox-consoles voor 2022 in herziene vorm op de markt te brengen. Een nieuwe versie van de Series X zou in 2023 of later moeten verschijnen.