Weer een Walking Dead spin-off in de maak?

News
donderdag, 09 september 2021 om 10:00
the walking deadf1634110592
Terwijl The Walking Dead seizoen 11 de oorspronkelijke serie langzaam afrond, is zender AMC nog lang niet klaar met het universum rondom de populaire serie. Er lijkt namelijk nog een Walking Dead spin-off in de maak te zijn. Zo onthult Jeffrey Dean Morgan, de acteur die Negan speelt.
Grote schurk uit seizoen 6 tot en met 8, Negan, krijgt mogelijk zijn eigen Walking Dead spin-off. Zo wordt duidelijk uit een interview met TVLine. Daarin stelt de acteur dat er al gesprekken met de zender zijn geweest rondom een mogelijke spin-off met Negan in de hoofdrol.

"Er zijn wat gesprekken tussen mij en mensen van de zender geweest. We zullen zien. Ik bedoel, Negan zou nog altijd dood kunnen gaan voor het einde van seizoen 11. Dus dat zou een probleem zijn, tenzij het een prequel wordt." - Jeffrey Dean Morgan

Dat elfde seizoen wordt momenteel uitgezonden. Wekelijks zijn er nieuwe afleveringen van de serie te zien via Disney+. Het laatste seizoen van de serie wordt alleen wel extra groot, want deze krijgt maar liefst 24 afleveringen in plaats van de gebruikelijke 16 afleveringen die The Walking Dead tot en met seizoen 9 hanteerde. Voor seizoen 10 werd wegens het coronavirus een uitzondering gemaakt. Dat seizoen kreeg nog zes extra afleveringen.

Walking Dead spin-off met Negan zou niet verkeerd zijn

Morgan zou in ieder geval geen nee zeggen tegen een spin-off rond de voormalige schurk. Ook zijn er volgens de acteur genoeg kansen in het komende seizoen om Negan zijn eigen serie te geven.

"Ik weet min of meer hoe dit seizoen tot nu toe zal gaan en hier en daar zetten we deuren open die kunnen leiden tot meer verhalen voor Negan. Ik houd wel van Negan. Er is een buitengewone kans om dieper in deze man te duiken. Ik vind hem de afgelopen paar jaren heel interessant geworden en ben er zeker niet tegen om hem langer in leven te houden en meer over hem te leren." - Jeffrey Dean Morgan