Sony maakt live service game in grote franchise

News
vrijdag, 30 september 2022 om 14:30
playstation studiosf1644495260
Sony nam eerder dit jaar Bungie over. Een belangrijke reden was dat Bungie veel ervaring heeft met live service games, iets waar Sony meer mee wil gaan doen. Wat voor games dit worden is nog even afwachten, maar het lijkt erop dat er ook gebruikt wordt gemaakt van Sony’s vlaggenschip franchises.
Nieuwe vacatures van de studio Jetpack Interactive wijzen erop dat in ieder geval één van de tien live service games die Sony in de komende vier jaar uit wil brengen gebaseerd is op een grote IP. Een aantal van deze vacatures spreekt namelijk van een AAA live service game die gebaseerd is op een Sony IP die als vlaggenschip dient. Welke IP het is wordt niet gezegd.
Sony heeft een aardig aantal exclusives die je zou kunnen omschrijven als een vlaggenschip voor het bedrijf. Daarvan is er in ieder geval één waar Jetpack Interactive eerder aan heeft gewerkt. De studio heeft namelijk God of War (2018) naar PC gebracht en heeft Sony Santa Monica ondersteuning geboden bij God of War Ragnarok.
Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat deze live service game gebaseerd is op God of War. Het zal ook nog wel even duren voor we meer weten. Hoewel er in elk stadium van ontwikkeling gezocht kan worden naar personeel suggereert Jetpacks woordkeuze dat dit project net is begonnen.

Wat voor live service games gaat Sony maken?

Er is geen volledige line-up bekend voor de tien live service games die Sony voor 2026 uit wil brengen. Wel is bekend dat een losstaande Last of Us multiplayer-titel er één van is. Ook Twisted Metal krijgt een live service game.