‘AirPods Pro 2 feature komt ook naar oudere modellen’

News
vrijdag, 30 september 2022 om 14:00
schermafbeelding 2019 10 28 om 223154f1572298772
Het afgelopen Apple evenement stond voornamelijk in het teken van de iPhone 14, maar er werden ook andere producten onthuld, zoals de tweede generatie van de AirPods Pro. Deze nieuwe oortjes brengen de nodige verbeteringen, waarvan er één nu ook naar oudere AirPods lijkt te komen.
De AirPods Pro 2 zijn in veel opzichten een verbetering vergeleken met hun voorgangers. Veel van die verbeteringen zijn voorspelbaar, zoals beter geluid en betere noise-canceling. Ook is er een nieuwe feature die Apple adaptieve transparantie noemt. Deze zorgt dat je bepaalde harde omgevingsgeluiden filtert maar andere juist doorlaat.
Deze feature wordt mogelijk gemaakt door de H2-chip in de AirPods Pro 2. Maar opvallend genoeg laat een nieuwe beta voor iOS 16.1 zien dat de functie ook aangezet kan worden voor de vorige generatie AirPods Pro. Mogelijk kan de H1-chip van deze AirPods een mindere versie van de functie teweegbrengen.
Een andere optie waar we rekening mee moeten houden is dat het verschijnen van deze fucntie in de beta een foutje is. Het gaat per slot van rekening om een beta, waar nog het nodige aan aangepast gaat worden. Het komt vaker voor dat een functie per ongeluk zichtbaar is in een iOS beta.

Wanneer verschijnt iOS 16.1 voor iPhone 14?

Of de AirPods Pro deze nieuwe feature daadwerkelijk ondersteunen zullen we gaan merken als hij nog steeds aanwezig is bij de volledige release van iOS 16.1. Deze versie van het besturingssysteem moet in oktober verschijnen. Hij zal beschikbaar zijn voor de iPhone 14 en oudere nog ondersteunde iPhones.

Populair Nieuws