Zo kan je de F1 GP van Singapore gratis kijken!

Article
vrijdag, 30 september 2022 om 15:00
si202205082797 newsf1652080011
Na een korte pauze is het dit weekend weer tijd voor de volgende Grand Prix. De F1 GP van Singapore staat namelijk op de planning en op deze manier kan je de race gratis kijken!
Het even geduurd, maar de Formule 1 keert dit weekend eindelijk weer terug naar Singapore. Het Aziatische land is niet meer de organisator van een race geweest sinds 2019, nadat het coronavirus roet in het eten heeft gestrooid. Gelukkig kunnen de felle lampen weer aan, zodat de coureurs kunnen strijden in waarschijnlijk de meest zware race van het seizoen.
De omstandigheden in Singapore zijn namelijk elke keer weer uitdagend. Zo kent het circuit enorm veel bochten en bijna geen run-off areas. Het wordt dan ook gezien als Monaco, maar dan ook nog eens met hogere snelheden. Daarnaast is de luchtvochtigheid in Singapore enorm hoog, waardoor coureurs geregeld vier kilo aan gewicht verliezen in de twee uur-durende Grand Prix.
Mogelijk wordt het dit jaar nog eens een stuk moeilijker. Niet alleen zijn de auto’s breder dan ooit, er is behoorlijk slecht weer voorspeld voor het weekend. Zo is de kans op regen en onweer op zaterdag 71 procent en die kans stijgt ook nog eens naar 82 procent op zondag. Een natte race over het Marina Bay Street Circuit klinkt als een formule voor heel veel crashes.
Het zou voor Max Verstappen wel de mogelijkheid zijn om zijn tweede titel op rij te pakken. Als Charles Leclerc namelijk geen punten scoort en de Nederlander weet te winnen, dan mag hij zich officieel kronen tot tweevoudig F1-wereldkampioen. Anderzijds zou het natuurlijk ook mooi zijn voor Verstappen om volgende week in Japan te winnen, aangezien de motoren gemaakt worden door Honda - ook al staat er een badge van Red Bull Powertrains op.
si202203270590 newsf1648716828

Kijk gratis de GP van Singapore

Je zal de GP van Singapore in ieder geval niet willen missen, helemaal als Verstappen zijn tweede titel op rij weet te pakken. Als je alleen live F1 wil volgen in Nederland, dan heb je een betaald abonnement voor de streamingdiensten Viaplay of F1 TV Pro nodig. Maar gelukkig is er andere een manier waarop je de race kan kijken - zonder te betalen.
De rechten voor de F1 verschillen namelijk per land, omdat de rechten worden verkocht aan de hoogste bieder door Formula One Management. Op die manier kon Viaplay de rechten overnemen van Ziggo, ondanks dat Ziggo een dochterbedrijf is van F1-eigenaar Liberty Media. In het Verenigd Koninkrijk moeten F1-fans de hoofdprijs betalen voor Sky Sports F1, terwijl in andere landen de sport gewoon te bekijken is via de publieke zenders.
Eén van de landen waar de Formule 1 gratis is, is Oostenrijk, waar de races worden uitgezonden op de zender ServusTV en de website van het bedrijf - dat deels in handen is van Red Bull. Helaas kunnen we vanuit Nederland niet zomaar de stream op de site bekijken vanwege geo-blocking. Maar er is gelukkig een manier om over dat obstakel heen te komen: een VPN.
Met een Virtual Private Network krijg je toegang tot servers die verspreid staan over de hele wereld, afhankelijk van welke dienst je precies gebruikt. Wanneer je vervolgens een website of streamingdienst bezoekt, denkt de site dat je dat doet vanuit het land waarin de server in kwestie staat. Selecteer je dus een Oostenrijkse server met je VPN, dan kan je gewoon gratis naar de Formule 1 kijken. En als je ook wil genieten van Nederlands commentaar, dan kan je daar de Grand Prix Radio app voor gebruiken met het commentaar van de ervaren Olav Mol. Let er alleen wel goed op dat je het geluid en het beeld goed synchroniseert.

Populair Nieuws