Hogwarts Legacy wordt toch voorzien van multiplayer

News
dinsdag, 14 februari 2023 om 16:30
hogwarts legacy hippogryphf1675675091
Hogwarts Legacy doet veel dromen van Harry Potter-fans in vervulling gaan. Maar wie met vrienden naar Zweinstein had gewild moet toch teleurgesteld worden, want de game heeft geen multiplayer. Dat kan alleen snel veranderen, want modders zijn al bezig om deze feature toch in elkaar te draaien.
Over het algemeen maken mensen vrienden tijdens hun schooltijd, maar in Hogwarts Legacy kan dat alleen met NPC’s. Met je bestaande vrienden naar Zweinstein gaan is geen feature van de game. Maar laat dat nou precies het soort feature zijn waar modders vaak bovenop zitten.
Zo ook in het geval van de nieuwe Harry Potter-game. Een groep modders die eerder verantwoordelijk was voor een Skyrim multiplayer mod, is al bezig met een vergelijkbare mod voor Hogwarts Legacy. Deze heet HogWarp en is al beschikbaar voor Patreon-donateurs van mod-maker Yamashi.
Die is alleen wel in een zeer vroeg stadium. Wie deze vroege versie van HogWarp downloadt en installeert moet er rekening mee houden dat de multiplayer zeer basaal is en vol zit met bugs (via PC Gamer). Maar Yamashi hoopt binnen een maand een proof of concept beschikbaar te hebben voor iedereen. Een volledige versie van de mod zal alleen nog een paar maanden op zich laten wachten.

Hoe is de Hogwarts Legacy multiplayer mod zo snel gemaakt?

Hij mag dan nog vol bugs zitten, de multiplayer mod is erg snel tot stand gekomen. Hogwarts Legacy is nog geen week uit en Yamashi legt dan ook uit dat vroeg werk voor deze multiplayer mod helemaal niet is gedaan in Hogwarts Legacy. Het werk is voorbereid aan de hand van Stray, aangezien die in precies dezelfde versie van Unreal Engine is gemaakt als Hogwarts Legacy.