‘Aankomende PS5 accessoire werkt niet op elke console’

News
maandag, 16 januari 2023 om 12:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Binnen dezelfde console-familie doen fabrikanten meestal hun best om alle hardware onderling compatibel te maken. Maar soms moet er ergens op ingeleverd worden. Zo lijkt een nog onaangekondigde PS5 een probleem met zich mee te brengen.
Er gaan al een tijdje geruchten dat er dit jaar een nieuwe PS5 verschijnt. Die heeft een afneembare disc drive, die ook als accessoire los verkocht wordt. Het voornaamste voordeel is dat de console makkelijker geproduceerd kan worden dan de huidige Disc en Digital Editions van de PS5, die apart van elkaar geproduceerd moeten worden.
Een voordeel voor de consument is dat als je spijt hebt van het kopen van een console zonder disc drive, je er alsnog één kan kopen. Maar volgens Tom Henderson geldt dat alleen als je een console hebt van deze nieuwe lichting. De bestaande PS5 Digital Edition kan geen gebruik maken van een los aangeschafte disc drive.

Waarom werkt de disc drive niet op de bestaande PS5?

Het is niet helemaal duidelijk waarom dat het geval is. De disc drive zou aangesloten worden via USB-C, een aansluiting die de bestaande PS5 Digital Edition ook heeft. Bovendien zou er intern niet zoveel veranderen aan de nieuwe PS5, dus daar zou je ook geen incompatibiliteit verwachten.
Het zou kunnen dat er een compatibiliteitsprobleem is aan de software kant. Ook zou het kunnen dat er iets meer aan de hand is met de aansluiting dan USB-C, al zou dat relatief snel mogelijk in strijd met de Europese wet zijn. De nieuwe PS5 zou ergens na de zomer verschijnen, dus we moeten mogelijk nog even wachten op duidelijkheid.

Populair Nieuws