Sony leent ontwikkelaars een gratis PS5

News
woensdag, 27 juli 2022 om 10:30
ps5 controllerf1592919068
De PlayStation 5 zullen veel mensen vooral associëren met grote titels als Horizon Forbidden West en God of War Ragnarok. Maar het recente succes van Stray bewijst maar weer eens dat ook indie-games flinke publiekstrekkers kunnen zijn. Om het indie-ontwikkelaars wat makkelijker te maken stelt Sony gratis devkits voor ze beschikbaar.
Bij het maken van een game is het belangrijk om te weten hoe je game draait op het platform waar hij voor bedoeld is. Om dat te bereiken maken ontwikkelaars gebruik van een devkit. Normaal gesproken moet een ontwikkelaar betalen om zo’n devkit te kunnen gebruiken.
Maar een indie-studio kan dat niet altijd betalen. Daarom komt Sony nu met een programma waarbij indie-ontwikkelaars een gratis devkit en testkit kunnen aanvragen. Deze krijgen ze dan te leen zodat ze hun games kunnen optimaliseren voor PS5.
Sony geeft aan dat het van PlayStation de beste plek wil maken om alle soorten games te publiceren. Het is de bedoeling dat ontwikkelaars door dit programma sneller aan de slag kunnen met ontwikkelen voor PS5. Niet alle ontwikkelaars komen direct in aanmerking voor een gratis devkit. Ontwikkelaars kunnen hier meer informatie vinden.
playstation 5 thumbf1624433855

PS5 nog steeds moeilijk te vinden

Hoewel het voor ontwikkelaars dus makkelijker wordt om met de PS5 aan de slag te gaan, valt dat voor de consument nog steeds tegen. De beperkte voorraad van de PS5 heeft zelfs invloed op de hele consoleverkoop in Europa. Mocht je nog een PS5 zoeken, dan heb je nog even de tijd om je in te schrijven bij een loting van Coolblue.