Meta gaat prijs van twee jaar oude VR-bril flink verhogen

News
woensdag, 27 juli 2022 om 10:23
meta oculus quest 2f1658910142
De Meta Quest 2 is alweer bijna twee jaar oud en je zou dus eigenlijk een prijsverlaging voor de VR-bril verwachten. In plaats daarvan gaat Meta juist de prijs flink verhogen.
Technologie staat niet stil en om de zoveel jaar proberen fabrikanten weer met nieuwe gadgets op de markt te komen. Het is dan ook niet zo vreemd dat technologie vandaag de dag sterk 'verouderd'. Waar je vroeger bijvoorbeeld voor een lange tijd geen verbeteringen zag voor een productgroep, kan je nu na een paar maanden al last krijgen van fear of missing out.
Het is dan ook niet zo vreemd dat veel apparaten na een paar jaar op de markt een prijsverlaging krijgen. Het wordt immers ook goedkoper om te produceren na verloop van tijd. Toch denkt Meta daar iets anders over.
Het moederbedrijf van Facebook en Oculus gaat namelijk de prijs verhogen van de Meta Quest 2, voorheen bekend als de Oculus Quest 2. Dat meldt Meta in een blogpost. In de Verenigde Staten kost de 128GB-versie van de Meta Quest 2 momenteel 299,99 dollar, maar dat gaat vanaf 1 augustus omhoog naar 399,99 dollar. De 256GB-versie krijgt een prijsverhoging naar 499,99 dollar. Wel krijgen klanten tijdelijk de game Beat Saber er gratis bij.
Die stijgende prijs zullen we ook gaan voelen in Nederland. Momenteel heeft de Meta Quest een adviesprijs van 350 euro en de 258GB-versie heeft een prijskaartje van 450 euro. De nieuwe prijs is Nederland wordt respectievelijk 449 en 569 euro.

Waarom gaat de prijs van de VR-bril omhoog?

De opvallende beslissing van het bedrijf om de prijs van de Meta Quest 2 te verhogen, komt door de huidige economische situatie wereldwijd. Het maken van de VR-brillen is een stuk duurder geworden door inflatie en door de prijs van de Quest 2 aan te passen, kan Meta 'blijven investeren in baanbrekend onderzoek en nieuwe producten om VR naar nieuwe hoogten te brengen.'