Xbox-baas Phil Spencer wil het liefste God of War Ragnarok spelen

News
woensdag, 27 juli 2022 om 11:35
god of war ragnarok trailer fenrirf1657114699
Normaal zien we uitgevers en ontwikkelaars hun eigen games de hemel in prijzen. Maar Xbox-baas Phil Spencer is er heel duidelijk in welke game hij het liefste wil spelen: God of War Ragnarok.
Bij Xbox hebben lange tijd 'mannen in pakken' aan het roer gestaan, maar volgens veel insiders in de game-industrie is Phil Spencer een echte gamer. Dat blijkt nu ook weer uit een antwoord die hij heeft gegeven op een vragenlijstje van het Xbox Twitter-account.
Zo wordt onder andere gevraagd wat de volgende game die je het liefste wil spelen. Phil Spencer schuift niet onder stoelen of banken dat dat God of War Ragnarok is, de aankomende game van grote concurrent Sony.
Die filosofie van het genieten van games blijkt ook uit hoe de Xbox-baas met studio's onder zijn leiding omgaat. Zo heeft recent één van de topmannen bij Obsidian Entertainment gezegd dat de ontwikkelaar ervoor gekozen heeft om onderdeel van Xbox Studios te worden, omdat Spencer ze vrij laat om de best mogelijke game te ontwikkelen. De CEO van Xbox zal geen bepaalde mechanics of microtransacties gaan forceren in de games.

Nog even geduld voor God of War Ragnarok

Phil Spencer moet nog even wachten voordat hij met God of War Ragnarok aan de slag kan. Ontwikkelaar Santa Monica Studios heeft namelijk recent eindelijk de releasedatum uit de doeken gedaan en de game staat gepland op 9 november 2022.
Naar verluidt stond de releasedatum eerst op 11 november, maar is dat last minute veranderd door Sony. De eerdere datum is wel opvallend, want dat zou de dag zijn dat eigenlijk Xbox-exclusive Starfield uit zou komen.