Sony komt mogelijk met PSN-functies voor PC games

News
dinsdag, 16 augustus 2022 om 15:30
marvels spider man remastered pc 3f1660046004
Sony is de laatste tijd druk bezig met een opmars in de wereld van PC gaming, een platform dat het bedrijf voor die tijd altijd heeft genegeerd. Nu lijkt het erop dat er ook PSN-functies gaan komen voor PC games van Sony.
Terwijl PlayStation games sterk geïntegreerd zijn met het PlayStation Network, geldt dat niet voor dezelfde titels op PC. Ook het recent uitgekomen Marvel's Spider-Man Remastered heeft geen online functionaliteiten, op achievements na - hoewel er mogelijk eerder wel multiplayer in de game zat.
Nu lijkt het er alleen op dat Sony daar in de toekomst verandering in wil brengen, door verschillende PSN-functies toe te voegen aan PC games. Dat blijkt uit de bestanden van Marvel's Spider-Man Remastered, zo meldt VGC.
Zo worden er referenties gemaakt naar het linken van een PSN account en daarbij behorende voordelen en extra's. Uit de bestanden blijkt dat Insomniac waarschijnlijk van plan was om spelers meer skill points te geven voor het linken van hun account.

Wordt een PSN account verplicht voor PC games?

De ontdekking in de bestanden komt op een opvallend moment. Vorige week heeft Sony namelijk een nieuwe FAQ online gezet over haar PC games. Daarin staat ook de vraag of het hebben van een PSN account verplicht is om de PC games van Sony te spelen.
Dat is gelukkig niet nodig, maar de bewoording van Sony is wel opvallend. De uitgever stelt namelijk dat het 'momenteel nog niet nodig is' om een PSN account te hebben. Mogelijk heb je in de toekomst dus wel een account van PlayStation nodig om toegang te krijgen tot de game of bepaalde functionaliteiten.

Populair Nieuws