Had Spider-Man Remastered multiplayer op PC?

News
maandag, 15 augustus 2022 om 13:30
marvels spider man remastered pc 2f1660045948
Marvel’s Spider-Man Remastered is onlangs op PC verschenen. Afgezien van wat nieuwe opties voor de graphics is de game hetzelfde als op de PlayStation. Toch zijn er nu bestanden die suggereren dat er plannen waren voor een nieuwe modus, namelijk een multiplayer modus.
Na de release van een PC game duurt het meestal niet heel lang voordat modders er mee aan de slag gaan. Daarbij worden dan vaak ook interessante ontdekkingen gedaan in de code en bestanden van de game. Een modder die zichzelf DniweTamp noemt op Twitter lijkt verwijzingen naar een multiplayer modus voor Marvel’s Spider-Man Remastered te hebben ontdekt (via VGC).
Het is niet helemaal duidelijk hoe deze multiplayer modus eruit had gezien als hij toegankelijk was geweest. Er lijkt sprake te zijn van een spelstand waarin twee spelers als Peter Parker en Miles Morales hadden kunnen strijden om “the Superior Spider-Man” te worden. Miles Morales zit alleen niet in Marvel’s Spider-Man Remastered, al is het wel de bedoeling dat ook zijn game dit jaar nog naar PC komt.
Het zou kunnen dat deze multiplayer modus tegen die tijd alsnog beschikbaar wordt. Maar ongebruikte bestanden die in een game worden aangetroffen zijn niet altijd een aanwijzing voor iets dat nog in aantocht is. Soms blijven bestanden van iets dat definitief geschrapt is toch achter in een game.

Komt er in de toekomst multiplayer voor Spider-Man?

Zelfs als Insomniac bezig is met een multiplayer modus, zou het kunnen dat deze in ontwikkeling is voor Marvel’s Spider-Man 2 en enkel getest is met de PC-ports van de bestaande games. In deze nieuwe game komen zowel Peter Parker als Miles Morales voor. Spider-Man 2 is weliswaar een single-player game, dat sluit een losstaande multiplayer niet helemaal uit.