Gaan PC ports van PlayStation games veranderen?

News
donderdag, 11 augustus 2022 om 13:30
2022 08 04 marvels spider man pcf1659608822
Sinds een paar jaar brengt Sony steeds meer games naar PC. Tot nu toe waren dat volledig losstaande versies van de games, die je kon spelen zonder verder in het PlayStation-ecosysteem terecht te komen. Maar het lijkt erop dat dat niet altijd zo blijft.
Het lijkt erop dat je in de toekomst misschien een PlayStation Network-account nodig hebt voor sommige PlayStation-games op PC. Momenteel is dat niet het geval, maar een FAQ op de website van Sony roept hier en daar wat twijfels op. Er staat namelijk te lezen dat je “op dit moment” geen PSN account nodig hebt om PlayStation Studios games te spelen op PC.
Dat lijkt te suggereren dat er in de toekomst titels komen waarvoor je wel een PSN-account nodig hebt. Voor sommige Xbox Game Studios-games op PC is het als zo dat je een Xbox Live-account nodig hebt. Daar zitten dan wel voordelen aan: je achievements worden dan op Xbox en PC gedeeld en je kunt je progressie van console naar PC overzetten.
Dat lijken ook logische functies als Sony’s PC games gaan vragen om een PSN-account. De FAQ over Sony’s PC-games sluit bijvoorbeeld ook niet uit dat het in de toekomst mogelijk wordt om je save data van de PC-versie naar console te brengen of andersom. Op dit moment kan het niet, maar ook hier is het sleutelwoord “op dit moment”.

Welke PlayStation games kun je op PC spelen?

Sony publiceert nog niet zo heel lang games op PC. Toch begint er een aardig aanbod te ontstaan met games als Horizon Zero Dawn, Days Gone, God of War en Marvel’s Spider-Man Remastered. PC-versies van The Last of Us Part 1 en Uncharted: Legacy of Thieves Collection zijn ook in aantocht.