CD Projekt RED zal zich 'krachtig' gaan verdedigen in Cyberpunk 2077 rechtszaak

News
maandag, 04 januari 2021 om 15:00
cyberpunk 2077 artf1592823238
De release van Cyberpunk 2077 is voor veel spelers niet geworden waar ze op hadden gehoopt. Ontwikkelaar CD Projekt RED is nu zelfs aangeklaagd door een groep aandeelhouders, maar de studio geeft nu aan zich krachtig te gaan verdedigen in de rechtszaal.
Er werd door velen met smart uitgekeken naar de release van Cyberpunk 2077. Dat was ook niet zo vreemd, want CD Projekt RED beloofde een zeer speciale ervaring en na meerdere keren uitstel werden de verwachtingen alleen maar verhoogd. Al snel werd alleen duidelijk dat de staat van de game op de PlayStation 4 en Xbox One niet zo goed was als op de PC en next-gen consoles, met een slechte performance en veel bugs.
Niet alleen de spelers zijn door de release teleurgesteld, ook de aandeelhouders. Een advocatenkantoor in New York heeft daarom namens een groep aandeelhouders de ontwikkelaar aangeklaagd. Volgens de aanklacht heeft CD Projekt RED haar aandeelhouders niet ingelicht ‘dat Cyberpunk 2077 virtueel onspeelbaar is op de huidige generatie Xbox en PlayStation systemen door een enorm aantal bugs’. De aanklacht stelt verder dat de ontwikkelaar reputationele schade zou leiden en dat verklaringen over verwachte inkomsten daardoor vals zijn geweest.

Wat gaat CD Projekt RED nu doen?

De aanklacht is het volgende probleem voor CD Projekt RED sinds de release van Cyberpunk 2077. De ontwikkelaar is alleen niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven in de rechtszaal. In een officiële verklaring laat de studio weten de aanklacht te hebben ontvangen, maar zich ‘krachtig te zullen verdedigen’. Het laatste woord over deze kwestie is dan ook zeker nog niet gesproken.