‘Sony houdt PC-versie van geliefde game mogelijk bewust achter’

News
vrijdag, 07 juni 2024 om 20:00
the last of us part ii remastered wm screenshot 22 en 21nov231f1705338077
The Last of Us is met de tv-serie weer helemaal hot geworden en in het afgelopen ruime jaar hebben we dan ook veel releases gezien. Een recent voorbeeld is The Last of Us Part 2 Remastered voor PS5. Een PC-versie lijkt onvermijdelijk: sterker nog, die ligt al heel lang op de plank, beweert een betrouwbare leaker.
De tijd dat PlayStation-games alleen op een PlayStation te spelen waren is voorbij. Tegenwoordig zijn ze even exclusief op console, om een jaar of twee later naar PC te komen. Soms kan het alleen iets sneller: toen The Last of Us Part 1 verscheen voor PS5 duurde het maar een paar maanden voordat die versie van de game ook op PC verscheen.
The Last of Us: Part II Remastered - PS5 Image
The Last of Us: Part II Remastered - PS5
EUR3947.99
Op voorraad
Koop op bol.
Ergens was het dan ook wel logisch geweest als er inmiddels een releasedatum was voor een PC-versie van The Last of Us Part 2. Maar die is er niet. Volgens de betrouwbare leaker Billbil-kun is dat alleen niet omdat de game nog niet af is.
Volgens Bill-bil kun is een PC-versie van de game al sinds minstens 2021 in ontwikkeling. Hij zou bovendien allang klaar zijn, zeker sinds november 2023. Dat zou betekenen dat Sony deze game bewust niet uitbrengt.

Waarom is The Last of Us Part 2 nog niet uit op PC?

De vraag is dan ook waarom The Last of Us Part 2 nog niet op PC is uitgebracht. Het kan natuurlijk zijn dat Sony de game bewaart als opvulling als er een keer een gat in het releaseschema valt. Het is bekend dat sommige uitgevers, vooral Nintendo, dergelijke strategieën toepassen.
Billbil-kun speculeert dat Sony de PC-versie misschien tegelijk uit wil brengen met seizoen twee van de HBO-serie. The Last of Us Part 1 verscheen op PC toen seizoen 1 net was afgelopen. Als Sony inderdaad op de serie wacht, moeten PC-spelers nog wel veel geduld hebben, want seizoen 2 verschijnt pas in 2025.