Alles wat we weten over The Last of Us seizoen 2

Article
zaterdag, 04 november 2023 om 11:00
go1 63d4e747ae799f1675513297
Geen serie is dit jaar zo opgeblazen in populariteit als The Last of Us aan het begin van het jaar. Na een lange staking van de schrijvers kan het tweede seizoen er nu toch echt komen. Tijd om alles wat we tot nu toe weten over The Last of Us seizoen 2 op een rij te zetten.

The Last of Us seizoen 2 release

Laten we maar beginnen bij de grootste vraag van fans, namelijk wanneer het nieuwe seizoen daadwerkelijk in première gaat. Of het nu op HBO Max is of de eventuele nieuwe naam van de streamingdienst (in Amerika nu MAX), het tweede seizoen gaat er komen. Fans moeten alleen nog wel even geduld hebben.
De productie van het tweede seizoen gaat namelijk pas van start in 2024. Specifiek lijkt het er op dat de productie in het voorjaar van 2024 gaat beginnen, wat betekent dat seizoen 2 van The Last of Us in theorie in 2025 in première kan gaan. Daar leek HBO CEO Casey Bloys ook op te mikken tijdens een recente presentatie van de line-up van series voor 2024.

Tijdsprong voor seizoen 2

Het tweede seizoen van The Last of Us zal uiteraard het verhaal van Ellie en Joel vervolgen, maar wellicht niet op de manier die mensen verwachten. Wie de games nooit gespeeld heeft, verwacht misschien dat het verhaal direct oppakt bij de cliffhanger van het eerste seizoen. Niets is minder waar.
In de games van Naughty Dog zit een flinke tijdsprong tussen het eerste en het tweede deel. Ellie is namelijk 19 jaar oud bij de start van de tweede game, wat betekent dat het verhaal zo’n vijf jaar na de gebeurtenissen van het eerste deel verder gaat. Hoe dat gebeurt en wie er allemaal opduiken in het verhaal, verklappen we uiteraard niet.
Ook is al duidelijk dat het verhaal van The Last of Us Part 2 niet volledig in seizoen 2 gaat passen. Het ziet er dan ook naar uit dat het verhaal verdeeld gaat worden over twee seizoenen, iets waar Mazin en andere co-showrunner Neil Druckmann het ook al eens over gehad hebben.

Grotere cast

Wie The Last of Us Part II gespeeld heeft, weet dat de cast in de tweede game in ieder geval een stuk groter is. Tal van nieuwe, belangrijke personages worden geïntroduceerd, maar tot nu toe is het nog niet duidelijk wie deze rollen gaan spelen. Zo moet Abby gecast worden, net als Dina en zo zijn er nog wel wat personages die door acteurs en actrices vertaald moeten worden.
Momenteel is er alleen nog een staking bezig voor acteurs en actrices en dus is het niet mogelijk om de rollen te verdelen. Ook gingen er geruchten dat Ellie mogelijk opnieuw gecast zou moeten worden vanwege de tijdsprong in het verhaal. Bella Ramsey blijft het personage alleen gewoon spelen en dus zal een nieuwe actrice niet nodig zijn voor de rol.
Wie de cast aanvult en wanneer het nieuwe seizoen verschijnt, zal dus nog moeten blijken. Tot die tijd is er genoeg tijd om The Last of Us Part 2 nog te spelen. Wie onze The Last of Us Part 2 review gelezen heeft, zal snel ontdekken dat je daar geen spijt van krijgt.