Alles wat we weten over The Last of Us seizoen 2

Article
vrijdag, 17 mei 2024 om 17:00
go1 63d4e747ae799f1675513297
Geen serie is dit jaar zo opgeblazen in populariteit als The Last of Us aan het begin van 2023. Na een lange staking van de schrijvers kan het tweede seizoen er nu toch echt komen. Tijd om alles wat we tot nu toe weten over The Last of Us seizoen 2 op een rij te zetten.

The Last of Us seizoen 2 release

Laten we maar beginnen bij de grootste vraag van fans, namelijk wanneer het nieuwe seizoen daadwerkelijk in première gaat. Of het nu op streamingdienst HBO Max is of de zender zelf, het tweede seizoen gaat er komen. Fans moeten alleen nog wel even geduld hebben.
De productie van het tweede seizoen gaat namelijk pas net van start gegaan. Dat betekent dat seizoen 2 van The Last of Us in 2025 in première gaat. We hebben alleen nog een specifieke releasedatum voor het nieuwe seizoen, dus fans moeten voorlopig even afwachten tot HBO meer nieuws deelt.

Tijdsprong voor seizoen 2

Het tweede seizoen van The Last of Us zal uiteraard het verhaal van Ellie en Joel vervolgen, maar wellicht niet op de manier die mensen verwachten. Wie de games nooit gespeeld heeft, verwacht misschien dat het verhaal direct oppakt bij de cliffhanger van het eerste seizoen. Niets is minder waar.
In de games van Naughty Dog zit een flinke tijdsprong tussen het eerste en het tweede deel. Ellie is namelijk 19 jaar oud bij de start van de tweede game, wat betekent dat het verhaal zo’n vijf jaar na de gebeurtenissen van het eerste deel verder gaat. Hoe dat gebeurt en wie er allemaal opduiken in het verhaal, verklappen we uiteraard niet.
Ook is al duidelijk dat het verhaal van The Last of Us Part 2 niet volledig in seizoen 2 gaat passen. Het ziet er dan ook naar uit dat het verhaal verdeeld gaat worden over twee seizoenen, iets waar Mazin en co-showrunner Neil Druckmann het ook al eens over gehad hebben.

Grotere cast

Wie The Last of Us Part II gespeeld heeft, weet dat de cast in de tweede game in ieder geval een stuk groter is. Tal van nieuwe, belangrijke personages worden geïntroduceerd, maar nog niet alle nieuwe rollen zijn bekend. Wel weten we dat Kaitlyn Dever de sleutelrol van Abby gaat spelen en dat ook Owen, Mel, Manny en Tati zijn gecast (resptievelijk gespeeld door Spencer Lord, Ariela Barer, Danny Ramirez en Tati Gabriella).
Ook gingen er geruchten dat Ellie mogelijk opnieuw gecast zou moeten worden vanwege de tijdsprong in het verhaal. Bella Ramsey blijft het personage alleen gewoon spelen en dus zal een nieuwe actrice niet nodig zijn voor de rol.
Wie de cast nog meer aanvult en wanneer het nieuwe seizoen verschijnt, zal dus nog moeten blijken. Tot die tijd is er genoeg tijd om The Last of Us Part 2 nog te spelen. Wie onze The Last of Us Part 2 review gelezen heeft, zal snel ontdekken dat je daar geen spijt van krijgt.
The Last of Us: Part II Remastered - PS5 Image
The Last of Us: Part II Remastered - PS5
EUR49.99
Op voorraad
Koop op bol.